Ingezonden persbericht



1 - Persbericht -

Rotterdam, 25 november 2009

, MUM & MAJOR LAZER SOUNDSYSTEM


2

, Múm, Royal Bangs en Lowriders. Daarnaast zijn ook de Gidsen van Motel Mozaïque weer actief met opvallende gidstentochten die veelal overdag op Rotterdam-Zuid plaatsvinden en met kleine, bizarre performances in de avond.

HET VOLLEDIGE MUZIEKPROGRAMMA
De Amerikaanse garage band The Strokes heeft volgens de internationale pers de beste plaat van de eerste tien jaar van deze eeuw gemaakt. Bazar Curieux presenteert de frontman van deze band: Julian Casablancas. Hij bracht onlangs zijn solodebuut uit Phrazes For The Young uit met de hitsingle 11th Dimension. Casablancas blijft op een aantal van zijn songs relatief dicht bij het geluid van The Strokes, daarnaast flirt hij met genres als dance, synth-pop, glampop en Americana.

Major Lazer (Soundsystem) is ongetwijfeld dé revelatie van 2009. Met het langverwachte album Guns don't kill people, lazers do dichten de producers Diplo (US) en Switch (UK) alle gaatjes tussen dancehall en electro. Eerder werkte het duo samen met Santigold en M.I.A., nu duiken ze met zijn tweeën de jungle van Jamaica in.


. In tegenstelling tot Portishead maakt Beak> veelal onrustige krautrock-achtige jams met hier en daar een mooie melodie verstopt.

De IJslandse band Múm, combineert melodieuze electronica met zachte zang; fluisterelectronica. Sinds hun bezoek aan Motel Mozaïque in 2004 is er veel veranderd; Múm sloeg een andere, minder elektronische weg in zoals te horen is op hun laatste twee albums; de indiepop plaat Go Go Smear The Poison Ivy en het prachtige, vaak introverte nieuwe album Sing Along To Songs You Don't Know.

Het Israëlische garagerock trio Monotonix is berucht om hun liveshows waarbij ze het publiek tot op het bot entertainen. De zanger staat geen moment stil en als hij niet bezig is met zijn eigen broek, schoenen, T-shirt en snor in brand te zetten, wordt hij gedragen door het publiek of staat hij op de drumkit. Hun muziek klinkt als Eagles Of Death Metal en Black Sabbath.

Het Amerikaanse vijftal Royal Bangs bracht onlangs hun tweede album Let It Beep in Europa uit op Duitse label City Slang, bekend van Arcade Fire, Broken Social Scene en Get Well Soon. Zij smelten rock, indie pop en electronica samen tot een mooi geheel dat doet denken aan een kruising tussen Wolf Parade en LCD Soundsystem.

Nog voor hun debuut Psychic Chasms uit was had het mysterieuze dreamwave duo Neon Indian al een flinke online opmars gemaakt, met als hoogtepunt het Pitchfork keurmerk 'best new music'. Vergelijkingen met New Order en het recentere MGMT werden in de pers al opgeworpen.

De Australische indieband Lost Valentinos haalt hun ingrediënten uit de dance, elektronica, punk en psychedelica. Doet denken aan Friendly Fires, een band die in 2007 op Bazar Curieux stond.

Na het succes van vorig jaar host het Lowriders collectief wederom de kelder. Lowriders profileren zich graag als connaisseurs op het gebied van bass muziek. De grenzen van genres worden regelmatig afgeschuimd.

De Fin Randy Barracuda, voorman van de Skweee, grossiert in een aanstekelijke mix van dikke bassen, electro-funk en vieze geluiden. Hij wordt geroemd om zijn baanbrekend geluid, dikke popsongs en dansbare songs.

DJ Sandeman, ook wel bekend als Sander Kerkhof, is bekend van zijn mixes voor o.a. 3VOOR12/3FM, maar hij staat ook regelmatig grote festivals 5DaysOff, ADE en Lowlands.

GIDSENTOCHTEN
Bazar Curieux organiseert een route bestaand uit een aantal gidsentochten waarbij de Pols van Katendrecht, het Afrikaanderplein, de ingang van de Maastunnel en de Maassilo bezocht worden. Deze tochten vinden op zaterdag 5 december (groten)deels in de middag en deels in de avonduren plaats. Meer informatie hierover is te vinden op www.motelmozaique.nl

Kaartverkoop
Tickets a E17,50 (excl. voorverkoopkosten) voor Bazar Curieux 2009 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.motelmozaique.nl als e-tickets en via Plato en Velvet Music in Rotterdam.

*** Einde persbericht ***