Ingezonden persbericht


Persbericht, 27 november 2009

Officiële opening Doppelmayr sleeplift in Landgraaf op 5 december 2009

In SnowWorld Landgraaf wordt op dit moment hard gewerkt aan het gemak en comfort van de pistebezoekers. Op 5 december aanstaande wordt een nieuwe Doppelmayr sleeplift in gebruik genomen die de liftcapaciteit van de skihal nogmaals vergroot.

Het grootste indoor wintersportdorp ter wereld, SnowWorld in Landgraaf, breidt wederom uit. Om aan de grote vraag van de consumenten te kunnen voldoen, wordt in Landgraaf op 5 december een nieuwe lift geopend. De capaciteit stijgt hierdoor met 600 personen per uur. Om de steeds toenemende bezoekersstromen goed van dienst te kunnen zijn, is het plaatsen van deze lift noodzakelijk. Het resort beschikt momenteel over acht liften, waarmee jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers naar de top van de pistes gebracht worden. De wachttijden worden door de plaatsing van deze nieuwe lift nog korter.

Het plaatsen van de lift was overigens een flinke klus. De meer dan twintig ton wegende funderingen werden met een dieplader op de piste geplaatst. Door de constante temperatuur van -5 graden Celsius op de pistes was het niet mogelijk de fundering te storten.

Bezoekers van SnowWorld Landgraaf maken tijdens het weekend van 5 en 6 december kans op één van de tien ski- of snowboardcursussen die verloot gaan worden onder de bezoekers. Ieder pisteticket beschikt over een unieke barcode. Uit deze barcodes worden tien winnaars getrokken die gratis mogen deelnemen aan een weekendcursus of een vierweekse cursus. Tegen inlevering van het ticket met de winnende barcode, mag de prijs opgehaald worden. De winnaars worden bekend gemaakt via de website van SnowWorld.