RTL Group

Cashen met je nota in nieuwe RTL 5-show Rijk Met Je Rekening

Wie vindt het nou niet zonde om zijn zuur verdiende centen te besteden aan het betalen van rekeningen?! Tel daar onze Nederlandse ons bin zunig-mentaliteit en de huidige kredietcrisis bij op en helse hoofdpijn is bij veel landgenoten een feit. Op zondag 6 december bieden presentatoren Dennis Weening en Klaas van der Eerden uitkomst met de vrolijke RTL 5-show Rijk Met Je Rekening, waarin financiële tegenvallers van een aantal mensen in het publiek plotseling veranderen in zeer welkome meevallers. Wat begon als een vervelende envelop op de deurmat, vormt in deze hilarische show de sleutel tot geluk. Door het spelen van diverse specifieke spellen worden rekeningen verscheurd, komt geld ineens aanwaaien en krijgt de finalist zelfs de kans om het bedrag van zijn rekening diverse keren te vermenigvuldigen. Kortom: in Rijk Met Je Rekening kan er flink gecasht worden met die zo gehate nota!

Iedereen in het publiek heeft een rekening meegenomen waar een grappig, gênant, verrassend, ontroerend of bizar verhaal achter schuil gaat. Hierbij geldt: hoe opvallender het verhaal, hoe meer kans ze hebben eruit gepikt te worden als kandidaat. De verhalen vormen het uitgangspunt van de spellen die de rekeningeigenaren moeten spelen om hun nota betaald te krijgen. Soms zitten hier ook verhalen bij die overeenkomsten vertonen of gelinkt zijn aan elkaar, waardoor onbekenden ineens lotgenoten zijn en het tegen elkaar moeten opnemen. Denk hierbij aan bonnen voor te hard rijden, enorm hoge telefoonrekeningen of uit de hand gelopen hobbys waarbij de kosten behoorlijk oplopen.

Rijk Met Je Rekening staat garant voor een gezellige chaos die gekenmerkt wordt door verrassing, ontroering, schaamte, herkenning, opluchting en blijdschap.

Uitzending RTL 5, zondag 6 december tussen 20.30 en 21.30 uur.

Website: rtl.nl/rijkmetjerekening

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. Fotos van de vier overgebleven dansers en van het presentatieduo zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.