Erasmus Universiteit Rotterdam

Studenten Erasmus Universiteit liftend naar Kopenhagen

De groene studentenorganisatie GreenEUR stuurt in december een studentendelegatie naar Kopenhagen om de universiteit te vertegenwoordigen. De Klimaattop in Kopenhagen is een unieke gelegenheid om studenten te inspireren en aan te moedigen meer met duurzaamheid bezig te zijn, zowel op de universiteit als elders. Doel van GreenEUR is om de campus van de Erasmus Universiteit te verduurzamen en om studenten hierin actief te betrekken.

Op 6 december gaat de eerste groep van de studentendelegatie naar Kopenhagen, op 10 december de tweede, op 11 december de derde, op 13 december de vierde en op 16 december de vijfde. In totaal zullen tussen de 20 en 25 studenten afreizen naar Kopenhagen. Elke student gaat op zijn eigen manier, en zo duurzaam mogelijk. Zo gaan er studenten `'truckpoolen'' met een vrachtwagenchauffeur, anderen gaan liftend langs de snelweg staan en sommigen gaan met de trein. De gehele roadtrip zal worden vastgelegd en de studenten op de campus worden door middel van twitter, blogs, youtube, etc. op de hoogte gehouden van de vorderingen tijdens de reis.

Tijdens de conferentie zullen de studenten worden gevolgd door Antenne TV, en krijgen ze zendtijd op TV Rijnmond. In Kopenhagen proberen ze zoveel mogelijk evenementen bij te wonen en willen ze zoveel mogelijk vastleggen van hun verblijf in de Deense hoofdstad. Antenne TV gaat een documentaire maken van de delegatie in Kopenhagen, die een bron van inspiratie moet worden voor de studenten van de universiteit.

In januari zal deze film op de universiteit worden vertoond, en zal GreenEUR een presentatie geven over haar ervaringen tijdens de conferentie.