Gemeente Sneek


afrika zondag op tv

Documentaire Wetterskip Afrika zondag op tv

De documentaire 'Wetterskip Afrika' wordt aanstaande zondag 6 december om 13.00 uur op Nederland 2 uitgezonden. Een filmploeg van Omrop Fryslân heeft vastgelegd op welke manier Wetterskip Fryslân en de gemeente Sneek betrokken zijn bij de opzet van waterschappen - CMA's (Catchment Management Agencies) in de omgeving van Kaapstad, Zuid-Afrika.

Op zondagavond wordt het programma elk half uur herhaald op Omrop Fryslân en op zaterdag 13 december is er rond 12.25 uur een herhaling op Nederland 2.

De gemeente Sneek maakt sinds 2008 deel uit van dit project. Eind oktober ontvingen Wetterskip Fryslân en de gemeente Sneek nog een delegatie van bestuurders en ambtenaren uit Zuid-Afrika. Wethouder Jan Bargboer was een groot deel van de week samen met vertegenwoordigers van Wetterskip Fryslân hun gids in Sneek en de rest van de provincie.

Millenniumdoelen
De deelname van Sneek aan dit project past goed bij de ambities van de gemeente om zich te ontwikkelen tot proeftuin op het gebied van waterinnovatie, water-management en waterkwaliteit. Als millenniumgemeente wil Sneek daarnaast graag helpen om schoon water beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen. Deelname aan dit project sluit goed aan bij deze doelstelling.

Wethouder Bargboer in Zuid-Afrika
Vorig jaar bracht wethouder Duurzaamheid Jan Bargboer van de gemeente Sneek al een bezoek aan Zuid-Afrika. Het belang van dat bezoek was met name uitwisseling van kennis en informatie op het gebied van de organisatie rondom de waterketen in Zuid-Afrika en in Nederland.