Wecycle-Pieten ontvangen kinderen bij uittocht Sinterklaas Amsterdam

03/12/2009 16:37

Stichting NVMP

Met pakjesavond in aantocht, maakt Amsterdam zich alvast op voor de uittocht van Sinterklaas op 6 december. Wecycle-Pieten staan aanstaande zondag tussen 12.00 en 15.00 uur klaar op alle Afvalpunten van de stad om de verVanglijstjes in ontvangst te nemen, samen met in te leveren elektrische apparaten of spaarlampen. Kinderen maken daarbij kans op een mooie prijs.

Tijdens pakjesavond vinden veel nieuwe elektrische apparaten hun weg naar Amsterdamse huishoudens. Helaas belanden de oude apparaten vaak in de vuilnisbak of ze blijven in huis rondslingeren in plaats van deze naar het Afvalpunt te brengen. Op het zogenoemde verVanglijstje staan elektrische apparaten die vaak op pakjesavond worden vervangen door een nieuw exemplaar. Kinderen uit Amsterdam kunnen een oud apparaat of spaarlamp samen met het verVanglijstje aanstaande zondag inleveren bij één van de zes Afvalpunten in de stad, die de gemeente speciaal voor deze actie openstelt. Zo zijn ze goed bezig voor het milieu en maken ze kans op een extra kado: een van de vele sportieve prijzen of zelfs een Nintendo Wii Sport. Voor elk kind dat een apparaat of spaarlamp inlevert, is er een Wecycle-attentie (zolang de voorraad strekt). Op alle Afvalpunten zijn Wecycle-Pieten aanwezig om de oude apparatuur in te nemen.

Huis-aan-huis

De verVanglijstjes zijn uitgedeeld tijdens de intocht van Sinterklaas en tevens vorige week huis-aan-huis verspreid in heel Amsterdam. Het verVanglijstje is via www.wecycle.nl/sint ook nog te downloaden. Alleen inwoners van de gemeente Amsterdam kunnen meedoen met deze actie. Wecycle, het landelijke platform voor inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen, heeft deze tegenhanger van het bekende verlanglijstje in het leven geroepen.

Alle afvalpunten

Deelnemers kunnen hun apparaten en het verVanglijstje aanstaande zondag tussen 12.00 en 15.00 uur naar één van de volgende adressen brengen:


- Afvalpunt Seineweg, Seineweg 1


- Afvalpunt Cruquiusweg, Cruquiusweg 90


- Afvalpunt Papaverweg, Papaverweg 33


- Afvalpunt Rozenburglaan, Rozenburglaan 1


- Afvalpunt Henk Sneevlietweg, Henk Sneevlietweg 22


- Afvalpunt Meerkerkdreef, Meerkerkdreef 31

Over Wecycle

Onder de vlag van 'Wecycle' organiseert de NVMP activiteiten en campagnes om meer elektrische apparaten en spaarlampen in te zamelen. Wecycle is een initiatief van de producenten en importeurs, die hiervoor de krachten bundelen met detaillisten, gemeenten en consumenten. Meer informatie: www.wecycle.nl.

Over de NVMP

De NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl.





http://www.wecycle.nl/sint