Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.05 uur

Utrecht, 06-12-2009

Aangehouden voor vernieling

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 december twee mannen aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Getuigen belden omstreeks 03.55 uur naar de politie omdat men twee jongens door de Lieve Vrouwestraat had zien lopen die alles aan het vernielen waren. Volgen de getuigen schopten de mannen overal tegenaan en trokken zij borden uit de grond. Op weg naar de locatie kregen de agenten door dat het tweetal nu vernielingen in de omgeving van het Hof aan het plegen was.

Ter plaatse bleek dat de mannen een horecagelegenheid binnen waren gegaan. Hierop werden zij, 21 en 22 jaar uit Groningen en Amersfoort, naar buiten gehaald en aangehouden. De mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Overlast

AMERSFOORT Agenten bekeurden in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 december meerdere mannen omdat zij voor overlast zorgden. Eén van de verdachten werd aangehouden.

Rond 01.10 uur zagen agenten dat meerdere mannen zich ophielden in een portiek aan de Appelmarkt. Omdat de afgelopen tijd daar meerdere meldingen van overlast waren geweest, controleerden de agenten de zes mannen. Allen kregen een bekeuring voor het zich onnodig ophouden in het portiek en één van hen, een 20-jarige man uit Amersfoort, werd aangehouden omdat hij meerdere wikkels cocaïne bij zich had. De andere mannen deden afstand van kleine hoeveelheden drugs: pillen (2), weed (twee zakjes) en een joint. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser zwaargewond

AMERSFOORT Een fietser raakte op vrijdagmiddag 4 december zwaargewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.35 uur fietste een 59-jarige man uit Amersfoort over de Liendertseweg, komende uit de richting van de Van Linschotenstraat en gaande in de richting van de Ringweg-Kruiskamp. Hij stak de Liendertseweg in de richting van de Van Kortenaerstraat over, maar verleende daarbij geen voorrang aan een 43-jarige automobilist uit Amersfoort, met een aanrijding tot gevolg. De fietser werd met ernstig hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Man aangehouden voor bedreiging

AMERSFOORT Op de Lavendelstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 december een man aangehouden omdat hij een jongen had bedreigd met een mes.

De politie kreeg rond 04.50 uur een melding dat er gevochten werd op de Lavendelstraat. Ter plaatse was het onrustig en bleek dat een 22-jarige man uit Amersfoort een jongen met een mes had bedreigd. De verdachte was door een aantal jongeren op zijn gedrag aangesproken. Kennelijk pikte de man dit niet en hij bedreigde een 17-jarige jongen uit Hoevelaken met een mes. De Amersfoorter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.