Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.10 uur

Utrecht, 06-12-2009

Inbrekers aangehouden

VEENENDAAL Op de Verlengde Sportlaan heeft de politie vrijdagavond twee personen aangehouden omdat zij een inbraak hadden gepleegd.

Rond 23.55 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een getuige achter twee verdachten aanzat die eerder een inbraak in een sportkantine aan de Verlengde Sportlaan hadden gepleegd. De politie ging snel ter plaatse en kon de verdachten, 17 en 18 jaar beiden uit Veenendaal, aanhouden. Het tweetal werd voor verhoor ingesloten op het bureau. Op straat werd een deel van de buit teruggevonden en aan de sportvereniging teruggegeven.

Rijbewijs kwijt

DRIEBERGEN Op de Hoofdstraat vond zaterdagmorgen een aanrijding plaats. De veroorzaker had te veel gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.

De politie werd omstreeks 07.15 uur naar de Hoofdstraat gestuurd omdat twee autos tegen elkaar aan waren gereden. Ter plaatse was niemand gewond. Agenten lieten beide bestuurders blazen. Een 30-jarige bestuurder uit Bunnik had te veel gedronken en werd aangehouden.

De andere bestuurder had niets op. Op het bureau gaf de ademanalyse 825 ug/l aan. Het rijbewijs van de man werd direct ingenomen. Hij kon met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur weer naar huis.

Straatroof

DOORN Vrijdagmiddag vond in de omgeving van de Dotter een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 52-jarige vrouw uit Doorn parkeerde omstreeks 17.30 uur haar auto op een parkeerplaats aan het begin van de Dotter. Toen zij vanaf haar auto naar haar huis liep, kwam er plotseling een man op haar aflopen. De man vroeg in eerst instantie naar de weg. Nog voordat de vrouw iets kon uitleggen duwde de man haar tegen de grond en greep de tas van het slachtoffer uit haar handen. De dader vluchtte weg. Op de hoek van de Dotter kwam een getuige aanlopen. De dader schrok hier kennelijk van en liet de tas van het slachtoffer vallen en rende weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van de beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Veenendaal, tel.: 0900 88 44.

Inbrekers aangehouden

DRIEBERGEN In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 december heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van een inbraak.

Getuigen belden rond 00.55 uur via 1-1-2 naar de politie omdat zij iets verdachts hadden gezien in een tuin aan de Groenhoek. Agenten gingen ter plaats en troffen twee verdachten, een 35-jarige man uit Utrecht en een 42-jarige man uit Driebergen, in een tuin aan. De mannen hadden een plasticzak met kleding bij zich. Het tweetal werd aangehouden en voor onderzoek en verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 december een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn bromfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten en bromfietsbestuurder over de Kerkewijk rijden. De bestuurder vertoonde vreemd gedrag. Hij gaf dan weer gas en dan weer niet. Ook had de man zichtbaar moeite om zijn bromfiets recht te houden. De agenten besloten de bestuurder te controleren. Uit de eerste blaastest bleek dat de 21-jarige man uit Veenendaal te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 640 ug/l uit. De man kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur naar huis gestuurd.

Tientallen spiegels

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 december vier jongens aangehouden voor het plegen van een groot aantal vernielingen.

Getuigen belden omstreeks 02.40 uur naar de politie omdat men had gezien dat een viertal jongens spiegels van autos aan het vernielen waren. Op weg naar de locatie zagen agenten een spoor van vernielingen bij geparkeerde autos. De jongens, drie van 17 en één van 16 jaar allen uit Veenendaal, werden op de Brinkersteeg aangehouden.

De politie trof onder andere op de Prattenburglaan, Bunzinglaan, Boslaan en de Ambachtsstraat in totaal 30 autos aan waarvan één of meerdere spiegels waren vernield of omgeklapt. De jongens werden voor verhoor ingesloten op het bureau.