Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.05 uur

Utrecht, 06-12-2009

Te veel op

VIANEN Op vrijdagavond 4 en in de nacht van 4 op 5 december bleken drie automobilisten beduidend te veel te hebben gedronken. Zij raakten hun rijbewijs kwijt.

Op vrijdagavond rond 23.00 uur controleerden agenten een 29-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Prins Bernhardstraat. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 640 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

In de nacht van vrijdag op zaterdag liep nog een automobilist op de Prins Bernhardstraat tegen de lamp. Ook hij had te veel van alcohol genoten en werd aangehouden. Bij de ademanalyse was zijn score 610 ug/l. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt en kreeg een proces-verbaal.

Rond 03.30 uur moest een 20-jarige automobilist uit Vianen op de Ringdijk een blaastest afleggen. Hij had te veel alcohol ingenomen en moest mee naar het politiebureau. Daar blies hij bij de ademanalyse 440 ug/l, vijf keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Met een proces-verbaal en zonder rijbewijs mocht hij het politiebureau verlaten.

Vernieling

VIANEN Dankzij een getuige konden agenten in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 december vier mannen aanhouden voor vernieling.

Rond 04.45 uur zag een getuige dat vier mannen op de Kanaalweg aan een verkeersbord gingen hangen en dat zij een prullenbak in het water gooiden. Hij belde de politie en agenten hielden het viertal, mannen van 18, 20, 22 en 32 allen uit Vianen, op de Hoekenstraat aan. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.