Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 06-12-2009

Hennepkwekerij aangetroffen

WOERDEN De politie heeft zaterdagmorgen in een bedrijfspand aan de Leidekkersweg een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd rond 06.25 uur een onderzoek ingesteld bij een bedrijf aan de Leidekkersweg. Ter plaatse werd op de eerste verdieping van het pand een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Tevens constateerde de politie dat een deel van de kwekerij mogelijk door anderen was geript.

In totaal werden nog ruim 400 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd ontdekt dat de stroom mogelijk illegaal werd afgetapt. De politie onderzoekt wie de eigenaar is van de kwekerij.

Inbrekers

MAARSSEN De politie hield op vrijdagavond 4 december twee jongens aan op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens zich in de achtertuin van een woning in Bloemstede bevonden en kennelijk aan het inbreken waren. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Agenten hielden één van de verdachten, een 14-jarige jongen uit Utrecht, op straat aan. Twee verdachten bevonden zich nog in de tuin, maar één van hen wist over de schutting te klimmen en te ontkomen. Ondanks een zoektocht met inzet van een politiehond, werd deze verdachte niet meer aangetroffen. De tweede verdachte, een 19-jarige jongeman uit Utrecht, werd in de tuin aangehouden. In de woning bleek inderdaad te zijn ingebroken.

Een bewoner van Bloemstede kon de inspanningen van de agenten om de verdachten te pakken kennelijk niet op prijs stellen: hij riep uit een bovenraam dat de agenten wat minder herrie moesten maken bij het pakken van de inbrekers, want zijn kind lag te slapen.

De aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn ingesloten. Het onderzoek naar hen en de ontkomen verdachte wordt voortgezet.

Rijbewijs kwijt

MIJDRECHT Een beginnend bestuurder moest in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 december zijn rijbewijs inleveren omdat hij te veel had gedronken.

Rond 03.55 uur controleerden agenten een 20-jarige automobilist uit Mijdrecht op de Veenweg. Hij bleek een behoorlijke slok te veel op te hebben en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 590 ug/l, bijna zeven keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Mijdrechter is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Dieven

MIJDRECHT Dankzij cameratoezicht liepen in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 december twee dieven tegen de lamp.

Rond 02.50 uur zag een medewerker van cameratoezicht dat twee mannen op de (tijdelijke) schaatsbaan aan de Raadhuislaan spullen uit de tent haalden. Agenten gingen ter plaatse en zagen een 17-jarige jongen uit Mijdrecht met een tray met blikjes wegrennen. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. Op de ijsbaan zelf hielden de agenten de tweede verdachte, een 22-jarige jongeman uit Mijdrecht, aan. Ook hij was met een tray blikjes aan het slepen. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autokrakers gaan ervandoor

BREUKELEN - In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 december gingen twee autokrakers ervandoor en veroorzaakte een aanrijding. Zij werden even later aangehouden.

Rond 02.40 uur betrapte een getuige twee autokrakers op de Orttswarande. Zij gingen er in een auto vandoor. De getuige belde 112 en direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Bij hun vlucht botsten de verdachten op de Anna Pergenstraat tegen een bestelbus, maar zetten vervolgens hun vlucht voort.

De politie-eenheden keken in de omgeving naar de verdachten uit. Daarbij zien zij de verdachten op de Karel Doormanweg rijden en gaan er achteraan. De auto wordt op de Schepersweg aan de kant gezet. Agenten houden de beide inzittenden, jongemannen van 18 en 19 jaar uit Breukelen en Maarssen, aan voor de autokraak en doorrijden na een aanrijding. Beide verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Vernieling

WOERDEN Agenten hielden op zaterdag 5 december vier jongens aan voor de vernieling van een scooter.

Rond 16.35 uur zag een getuige dat vier jongens op de Roland Holststraat met een scooter aan het slepen waren en dat zij hem vervolgens vernielden. Hij sprak de jongens aan, sommeerde hen te blijven staan en waarschuwde de politie. Agenten gingen ter plaatse en hielden het viertal, drie jongens van 13 en één van 14 jaar allen uit Woerden, aan op verdenking van vernieling. Het viertal bleek de scooter bij een woning te hebben weggehaald. De vier zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.