Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht 10.10 uur

Utrecht, 06-12-2009

Man beroofd

UTRECHT - In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 december werd op de Hardebollenstraat een man beroofd van zijn portemonnee. De verdachte werd herkend.

Een 22-jarige man uit Velserbroek liep omstreeks 04.40 uur met twee vrienden in de Hardebollenstraat in de richting van de Voorstraat. De mannen werden door een onbekende man aangesproken met de vraag of zij drugs wilden kopen. Toen het drietal hier afwijzend op reageerde en doorliepen, tikte de man nog even op de schouder van de 22-jarige man. Hij vroeg of hij twee euro voor eten kon krijgen.

De 22-jarige wilde hem wel de twee Euro geven en pakte zijn portemonnee. Hierop griste de verdachte de portemonnee uit de handen van de man en rende hard weg in de richting van de Breedstraat. Via het cameratoezicht weet de politie om wie het gaat. De 37-jarige verdachte uit Utrecht zal binnenkort aangehouden gaan worden.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Plompetorengracht heeft de politie in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 december een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 04.15 uur een bestuurder met hoge snelheid over de Plompetorengracht rijden. De 21-jarige automobilist uit Utrecht werd aan de kant gezet en gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 525 ug/l uit. Omdat de Utrechter een beginnend bestuurder was werd zijn rijbewijs ingenomen. Hij kon met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur weer naar huis.

Gewelddadige beroving

UTRECHT Op de Edisonstraat vond zaterdagavond een gewelddadige beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 29-jarige vrouw stond met haar auto op de Edisonstraat te wachten. Plotseling kwamen twee jongens op een scooter naar de auto van de vrouw rijden en sloegen de ruit aan de bestuurderszijde in. Hierop werd de tas van de vrouw gepakt. Ook sloegen de verdachten meerdere malen de vrouw in haar gezicht. Na de beroving reed het tweetal hard weg. De vrouw moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Hier bleek dat zij diverse sneewonden in haar gezicht had opgelopen. Ook bleek dat zij een lichte hersenschudding had.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewelddadige straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Veel te snel

UTRECHT Een bestuurder raakte in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 december zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te snel over de Amsterdamsestraatweg reed.

Agenten reden tijdens de surveillance achter een automobilist die veel te hard over de Amsterdamsestaatweg reed. De bestuurder werd op een gegeven moment op ruim 130 k/m per uur geklokt terwijl je maximaal 50 km/u over de Amsterdamsestaatweg mag rijden. De

35-jarige coureur uit Utrecht werd aan de kant gezet en kon zijn rijbewijs inleveren. De hoogte van de boete zal later door de rechter bepaald worden.

Gewapende overval

UTRECHT Vrijdagavond vond op een horecagelegenheid aan het Herderplein een gewapende overval plaats.

Rond 20.05 uur kwamen twee mannen de horecagelegenheid binnen. Het tweetal bedreigde, met vermoedelijk een vuurwapen, de eigenaar en een klant in de zaak. Onder bedreiging moest er geld afgegeven worden. Na de overval vluchtten de daders weg in de richting van de Calderonlaan.

De politie is op zoek naar getuige(n)van deze gewapende overval. De overvallers waren in het zwart gekleed en hadden bedekking voor hun gezicht. Ook hadden zij handschoenen aan. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Tweetal steelt bromfiets

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie op de Dorbeendreef een jongen en meisje aangehouden omdat zij een bromfiets hadden gestolen.

Een getuige belde omstreeks 21.55 uur naar 1-1-2 omdat zij zag dat twee personen bezig waren een bromfiets te stelen. De getuige gaf een goed signalement door en de politie ging op zoek naar de verdachten. Op de Dorbeendreef werd het tweetal met de bromfiets aangetroffen. Na een controle bleek dat de bromfiets gestolen was. Een 16-jarige jongen en een 16-jarig meisje uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De bromfiets werd in beslag genomen.

Gewapende overval

UTRECHT Op een horecagelegenheid aan t Goylaan vond zaterdagavond een gewapende overval plaats.

Rond 21.40 uur kwam een man de zaak binnen en eiste onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen geld van de eigenaar. Na de overval vertrok de dader in onbekende richting. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewapende overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Woninginbreker aangehouden

DE MEERN Zaterdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij ingebroken had in een huis aan de Veenwortel.

De politie werd rond 21.10 uur naar een huis aan de Veenwortel gestuurd. Ter plaatse bleek dat er ingebroken was. Uit de woning waren onder andere een laptop en flatscreen gestolen. Door getuigen werd verklaard wie mogelijk de verdachte was. De agenten gingen op onderzoek uit en kwamen bij een huis eveneens aan de Veenwortel terecht. Hier werden in een schuur zowel de laptop als de flatscreen aangetroffen. Een 19-jarige man uit De Meern kon later worden aangehouden.

Jongen beroofd

UTRECHT Op de Kerkweg vond zaterdagavond een beroving plaats. Hierbij werd een bezorger van eten het slachtoffer.

Een 17-jarige jongen uit Utrecht reed omstreeks 20.30 uur met zijn bromfiets over de Kerkweg. De jongen was aan het werk en bezig eten te bezorgen. Plotseling werd hij gewenkt door een onbekende man en tot stoppen gedwongen. De man stak direct één van de banden van de brommer lek en bedreigde het slachtoffer met een mes. Hij moest zijn geld en eten afgeven.

Na de beroving vluchtte de verdachte weg. De politie is op zoek naar getuige(n)van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad,

tel.: 0900 88 44.

Autodieven aangehouden

DE MEERN Op de Castellumlaan heeft de politie zaterdagmiddag acht personen aangehouden omdat zij verdacht werden van het stelen van een auto.

Getuigen belden rond 16.05 uur naar de politie omdat men had gezien dat een groep jongeren bezig was met een auto. Ter plaatse troffen agenten een groep van acht jongens aan. Bij de jongens stond een auto waarvan het portier- en contactslot vernield was. De hele groep wist van niets en kwam van nergens. Hierop heeft de politie alle acht de jongeren aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hier bleek dat drie van de acht echt betrokken waren bij de diefstal. Het betrof een 14, 15 en 16 jarige jongen uit Utrecht en Vleuten. De rest van de jongens kon na verhoor naar huis. De politie onderzoekt waar de auto vandaan komt.

Straatroof

UTRECHT Zaterdagavond vond op de Oranjerievierdreef een beroving plaats. Hierbij werd een vrouw het slachtoffer.

Een 47-jarige vrouw uit Maarssen liep rond 18.15 uur over de Oranjerievierdreef. Plotseling werd haar handtas uit haar handen getrokken. Hierdoor kwam de vrouw ten val. De dader rende weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.