Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 06-12-2009

Politie houdt verdachten aan van mishandelingen

HOOGEVEEN Zaterdagnacht heeft de politie in de Grote Kerkstraat een 25-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij tijdens een vechtpartij een 16-jarige jongen uit Hoogeveen met een glas in het gezicht heeft geslagen. Deze jongen is met de ambulance naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. De 22-jarige vriendin van de verdachte, ook uit Hoogeveen en een 25-jarige man uit Hoogeveen zijn aangehouden. Zij probeerden de aanhouding van de verdachte te voorkomen en beledigden agenten. Zij zijn verhoord. De verdachte van de mishandeling is ingesloten voor onderzoek. Over het letsel van het slachtoffer is bij de politie nog niets bekend.(2009059547)

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie een 20-jarige Assenaar aangehouden. Hij heeft bij een opstootje een 17-jarige jongen uit Assen mishandeld. De verdachte maakte deel uit van een groep . Na de mishandeling zijn agenten met de aangever gaan zoeken en na korte tijd troffen ze de groep aan. De verdachte werd daarbij aangewezen en vervolgens aangehouden.(2009059551)

Branden

KLAZIENAVEEN Zaterdagmorgen is brand ontstaan in een garage aan De Doeze. De brandweer bluste de brand. Verder heeft de brandweer nog twee katten uit de woning gehaald. De garage zat aan de woning gebouwd en liep rookschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie doet zondag een nader onderzoek(2009059431)

WESTERBORK Zaterdagnacht zijn twee strobulten achter de manege aan de Oude Beilerweg in brand gestoken. De brandweer bluste de brand. De manege liep verder geen schade op, mede door de gunstige windrichting. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s). Een van de melders, die met een waterslang de naastgelegen schuur heeft nat gehouden, liep daarbij brandwonden op. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. (2009059570)

Politie onderzoekt diefstal schapen

VEENHUIZEN Vrijdagavond of nacht zijn tenminste zes drachtige schapen gestolen uit een weiland aan de Hospitaallaan. De 39-jarige eigenaar meldde de diefstal zaterdagmorgen bij de politie. Deze stelt een onderzoek in. (2009059438)

Vuurwerk aangetroffen bij controle

COEVORDEN Zaterdag heeft de politie nabij de grensovergang aan de Euregioweg een controle op vuurwerk gehouden. Bij passerende voertuigen zijn in totaal drie vuurwerkpistolen aangetroffen, drieduizend patronen voor vuurwerkpistolen, vijf lawinepijlen, twee mortieren en zes vlinderbommen. Tegen acht personen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Invalidenvoertuig tegen boom

HOOGEVEEN Zaterdagavond reed een 36-jarige vrouw uit Hoogeveen in een invalidenvoertuig, een 45-km auto, over de Hoogeveenseweg. Daar botste ze tegen een boom. Bij een passerende tegenligger stuurde ze naar rechts met deze botsing tot gevolg. De vrouw is met verwondingen aan haar hoofd naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. In de auto zaten drie hondjes, waarvan er eentje het ongeval niet heeft overleefd. (2009059515)

Aanhouding na huiselijk geweld

ASSEN Zaterdagavond heeft de politie een 51-jarige man in zijn woning aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij heeft een van zijn huisgenoten mishandeld en is meegenomen naar het bureau. De politie legt hem een huisverbod op. Hij mag dan tien dagen zijn huis niet in en in die tijd geen contact hebben met huisgenoten. In de tussentijd wordt dan, samen met andere instanties, het onderliggend probleem aangepakt en gekeken naar een oplossing. (2009059523)

Politie onderzoekt woninginbraak

DROUWEN Vrijdagavond of nacht is ingebroken in een bungalow op de camping aan de Gasselterstraat. Daarbij is onder meer een LCD televisie en een laptop gestolen. De dader is binnen gekomen door een raam te forceren. Een 41-jarige man deed aangifte.(2009059539)

Automobilist aangehouden na aanrijding

NIEUW AMSTERDAM Zaterdagavond heeft de politie een 23-jarige man uit Veenoord aangehouden. Hij had op de Vaart ZZ een geparkeerde auto aangereden en was daarna doorgereden. Getuigen hadden het kenteken genoteerd. Agenten troffen de man even later in Veenoord, onderweg naar huis. Hij werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich en de agenten moesten pepperspray gebruiken. Nadat de verdachte was overgebracht naar het bureau is een blaastest afgenomen. De uitslag was 1,4 promille. Het rijbewijs van deze, ook nog beginnende, bestuurder is ingevorderd. (2009059529)

Jongens aangehouden na vernielingen school

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie drie jongens, twee van 17 en een van 18, alle uit Assen, aangehouden. Ze worden verdacht van vernielingen in een school aan de Vredeveldseweg. Kort voor 1 uur krijgt de politie een melding van vernielingen in de school. Agenten zien, net voordat ze bij de school zijn, drie jongens wegrennen. Ze gaan er achter aan en weten ze alle drie aan te houden. Daarna blijken in de gymzaal allerlei vernielingen te zijn aangericht. Gymtoestellen staan buiten, een kast is opengebroken, materialen liggen overal verspreid. Hoe groot de schade is, moet nog worden uitgezocht. De drie jongens worden zondag verhoord. (2009059530)

Teveel gedronken

COEVORDEN Zaterdagavond reed een 27-jarige man uit Coevorden in zijn auto over de Rembrandtlaan terwijl hij had gedronken. Uitslag ruim 1 promille. (2009059533)

Aangehouden na belediging

ASSEN Zaterdagnacht is een 17-jarige jongen aangehouden wegens belediging. Hij was een café uitgezet en de eigenaar had zijn ID-bewijs afgepakt om hem een toegangsverbod te kunnen geven. Hij liep naar een agent die in de buurt op straat stond en gaf hem het ID-bewijs. Toen deze politieman de gegevens ging noteren, kreeg hij diverse beledigingen van de jongen naar het hoofd geslingerd. Daarop werd hij aangehouden en krijgt, behalve een toegangsverbod voor het café, een proces-verbaal wegens belediging.(2009059537)

Politie onderzoekt snelkraak

EMMEN Zaterdagnacht is ingebroken in een tankstation aan de Wolfsbergenweg. De dader heeft een ruit vernield om binnen te komen en is er met een onbekende hoeveelheid rookartikelen vandoor gegaan. Een onderzoek dat direct is verricht leverde tot nu toe niets op. De politie onderzoekt deze zaak. (2009059538)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.