Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 6 december

Alkmaar, 06-12-2009 o 12.30 uur

Verkeerscontroles

Hoorn, vrijdag 4 december

Op vrijdagavond werd een korte verlichtingscontrole gehouden op de Koepoortsweg in Hoorn. In totaal bleken achttien (brom)fietsers geen goede verlichting te voeren. Zij kregen een proces-verbaal.

Hoorn, vrijdag 4 december

Op vrijdagmiddag werd tussen 13.00 en 16.30 uur een roodlichtcontrole gehouden op het Keern in Hoorn. In totaal kregen acht bestuurders een bekeuring omdat zij door rood reden.

Poging tot beroving

Spanbroek, vrijdag 4 december

Op vrijdagmiddag werd een 72-jarige vrouw bijna beroofd op het parkeerterrein bij een supermarkt aan het Wuiver in Spanbroek. Nadat de vrouw boodschappen had gedaan liep zij naar haar auto. Hier werd zij ingesloten door twee mannen die in het Frans de weg vroegen naar Leeuwarden. Tijdens het gesprek probeerden zij de portemonnee uit de zak van de vrouw te stelen. Omdat deze het merkte en hard begin te gillen, namen de verdachten de benen.

De politie waarschuwt nadrukkelijk voor deze manier van zakkenrollen/beroving. Deze manier om slachtoffers af te leiden komt de laatste maanden vaker voor.

Aanrijding met drank

Schagen, vrijdag 4 december

Op vrijdagavond omstreeks 22.40 uur reed een 33-jarige man uit Warmenhuizen in een personenauto over de Keinsmerweg in Schagen. Door onbekende oorzaak raakte hij in een bocht van de weg en belandde met de auto in de naast de weg gelegen sloot. De man moest ter observatie in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij moest een bloedmonster afgeven. Dit bloed zal worden onderzocht op de aanwezigheid van alcohol in het Nederlands Forensisch Instituut. De man bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met drank (2)

Alkmaar, vrijdag 4 december

Op vrijdagavond omstreeks 20.15 uur reed een 20-jarige man uit en in een personenauto over de rotonde in de Vondelstraat in Alkmaar. Door het natte wegdek, raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt, waarna de auto tegen een lantarenpaal tot stilstand kwam. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 120 ug/l. Omdat het om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn dame hebben. Hij kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding met drank (3)

Alkmaar, zondag 6 december

Op zondagmorgen omstreeks 07.40 uur trof de politie een personenauto aan die was gestrand tegen een vangrail. Op basis van het kenteken ging de politie naar de woning van de eigenaar van de auto. Hier werd de 25-jarige Alkmaarse verdachte aangetroffen. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 760 ug/l. Dat is drieënhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal wegens het verlaten van de plaats van het ongeval en wegens het alcoholgebruik. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Veel te hard: rijbewijs kwijt

Wieringerwerf, vrijdag 4 december

Op vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur reed een 52-jarige man uit Hippolytushoef in een personenauto over de A7 in de Wieringermeer. Hij werd daar geklokt met een snelheid van 185 km per uur, terwijl ter plaatse een snelheid van 120 km per uur is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km te hard reed, kreeg hij een proces-verbaal en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Vechtpartij

Bergen, zaterdag 5 december

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.00 uur vond er voor een café aan de Karel de Grotelaan in Bergen een vechtpartij plaats waarbij zon tiental personen bestrokken waren. Nadat de politie de vier grootste raddraaiers met behulp van onder anderen een diensthond had weggedreven, bleef een 28-jarige man uit Bergen hinderlijk aanwezig. Hij probeerde de aanwezige politie uit te lokken. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanleiding voor de vechtpartij was een incident dat kort daarvoor in het café had plaatsgevonden en waarbij een 21-jarige man uit Bergen een glas in zijn gezicht gedrukt had gekregen. De politie hield vier personen aan in verband met de vechtpartij.

Vechtpartij (2)

Alkmaar, zaterdag 5 december

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.15 uur raakte een 19-jarige man uit Alkmaar gewond bij een chaotische vechtpartij bij een snackbar aan de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar. Het slachtoffer lag op de grond en moest met een ambulance voor onderzoek worden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. De vechtpartij was begonnen toen een man en meisje lastig viel. Familie van het meisje ging verhaal halen, waarbij een vechtpartij ontstond. Andere bezoekers, die wat zaten te eten in de snackbar en gestoord werden, begonnen mee te vechten, zodat op een gegeven moment zon vijfentwintig mensen aan het vechten waren. De politie stelt een onderzoek in naar de betrokkenen in deze vechtpartij.

Vechtpartij (3)

Den Helder, zondag 6 december

Op zondagmorgen omstreeks 05.00 uur zag de politie een aantal mannen en vrouwen voor een café aan de Koningstraat in Den Helder die ruzie met elkaar hadden. Om de zaak te sussen gingen de politiemensen tussen de strijdende partijen staan. Uit het publiek kwam een 22-jarige Nieuwedieper die een aanval inzette op een van de politiemensen. Deze kon echter op tijd opzij stappen. De verdachte werd door omstanders het café ingetrokken. Hier werd hij, met de nodige moeite, door de politie aangehouden. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal fiets

Alkmaar, vrijdag 4 december

Op vrijdagavond omstreeks 22.35 uur zag de politie een 16-jarige jongen fietsen op de Wageweg in Alkmaar. Omdat het om een damesfiets ging dat niet meer voorzien was van een origineel slot, werd een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat de fiets was ontvreemd. De verdachte bekende dat hij de fiets had gestolen bij het station in Alkmaar. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontroles

Regio, zondag 6 december

Alcohol is een van de speerpunten van de politie. Alcohol blijkt een van de oorzaken te zijn van aanrijding, waarbij regelmatig slachtoffers vallen. Om de veiligheid in het verkeer te bevorderen houdt de politie toezicht en voert zij regelmatig controles uit. Alcoholcontroles worden zowel tijdens reguliere politiediensten, als tijdens georganiseerde controle uitgevoerd. In de nacht van zaterdag op zondag werd zon alcoholcontrole uitgevoerd in Hoorn. Op de Liornestraat, de Rijnweg en de Oostergouw werden in totaal driehonderd bestuurders gecontroleerd. Dit leverde in totaal tien processen-verbaal op voor bestuurders die teveel hadden gedronken. De hoogst gemeten waarde bij de controle bedroeg 570 ug/l. Dat is ruim tweeënhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l.

Een opsomming van de gevallen waarin de bestuurder zoveel hadden gedronken dat zij hun rijbewijs moesten inleveren en overige bijzondere gevallen:


- Op zaterdag 5 december omstreeks 03.35 uur werd op de Polderweg in Den Helder een 21-jarige man uit Purmerend in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 435 ug/l. Dat is bijna vijf maal het toegestane maximum voor een beginnend bestuurder die niet meer dan 90 ug/l mag blazen.


- Op zaterdag 5 december omstreeks 03.20 uur blies een 24-jarige Waarlander 615 ugl. Dit is bijna drie maal het wettelijk maximum van 220 ug/l. Hij werd gecontroleerd op de Parallelweg in Schagen.


- Op zaterdag 5 december omstreeks 23.20 uur blies een 23-jarige man uit Hoorn 455 ugl. Dit is vijf maal het wettelijk maximum van 90 ug/l voor een beginnend bestuurder. Hij werd gecontroleerd op de Verlengde Lageweg in Hoorn


- Op zondag 6 december omstreeks 01.20 uur werd op de Kanaaldijk in Alkmaar en 44-jarige Alkmaarder gecontroleerd De man blies maar liefst 810 ugl. Dat is bijna vier maal het voor hem geldende maximum. De man had kort daarvoor op een vluchtheuvel een verkeersbord omvergereden. Door de aanrijding had zijn auto olie verloren. De gemeente moest worden ingeschakeld om het spekgladde wegdek schoon te maken.


- Op zondag 6 december omstreeks 03.55 uur werd een 23-jarige man uit Hippolytushoef op de Rijksstraatweg in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij blies maar liefst 830 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder gaat blies hij ruim negen maal het voor hem geldende maximum van 90 ug/l.

Mishandeling

Noord-Scharwoude, zondag 6 december

Op zondagmorgen omstreeks 00.25 uur werd een 41-jarige vrouw uit Noord-Scharwoude mishandeld in een snackbar aan de Dorpsstraat in haar woonplaats. Een 17-jarige jongen uit Oudkarspel kon later worden aangehouden.

De vrouw zat in de snackbar te eten toen zij door een groepje van vijf jongens werd uitgedaagd. De vrouw, die aan vechtsport doet, reageerde echter niet. Toen zij, na het vertrek van de jongens, ook naar buiten liep, werd zij plotseling met een steen tegen haar hoofd geslagen. De vrouw liep verwondingen op en raakte even buiten bewustzijn. Op basis van getuigenverklaringen kon korte tijd later de verdachte worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Zakkenrollers

Alkmaar, zaterdag 5 december
Sinterklaastijd. Druk in de winkelcentra. De uitgelezen kans voor zakkenrollers om hun slag te slaan. Dit gebeurde ook op zaterdagmiddag in het centrum van Alkmaar waar in ieder geval vier personen het slachtoffer werden van een zakkenroller. Zij deden aangifte bij de politie.

In alle gevallen waren de slachtoffers vrouwen die hun portemonnee in een afgesloten schoudertas hadden. Hoe de diefstal heeft plaatsgevonden, is niet bekend, omdat de slachtoffers pas later tot de ontdekking kwamen dat hun portemonnee gerold was.

Vernieling

Heerhugowaard, zondag 6 december

Op zondagmorgen omstreeks 03.20 uur werd een 20-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden door personeel van een dancing aan het Strand van Luna in Heerhugowaard. De jongen had een nooddeur vernield. Nadat de jongen in de politieauto was geplaatst, schopte hij van binnenuit een raam van de politieauto kapot. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie stelt een onderzoek in naar het gedrag van de jongen.

Een 16-jarig meisje uit Nootdorp dat zich herhaaldelijk met de aanhouding van de jongen bemoeide en niet weg wilde gaan, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Gestolen auto terecht: verdachte aangehouden

Alkmaar, zaterdag 5 december

Op zaterdagmiddag omstreeks 12.45 uur trof de politie een personenauto aan op de Stikkelwaard in Alkmaar. De auto was in de nacht van donderdag op vrijdag ontvreemd bij een woninginbraak op de Navarrastraat in Alkmaar. In de auto zat een 36-jarige Alkmaar. Hij is aangehouden wegens diefstal van de auto.