Politie Groningen

Zondag 6 december 2009

Provincie Groningen, 06-12-2009

Veendam: dronken man aangehouden na mishandeling

De politie heeft zaterdagavond op het Beneden Dwarsdiep in Veendam een 59-jarige man uit Veendam aangehouden voor mishandeling. Een 53-jarige man, ook uit Veendam zag zijn plaatsgenoot dronken over straat lopen. Hij besloot hem naar huis te brengen. Dit viel kennelijk niet in goede aarde bij de 59-jarige, want hij gaf zijn plaatsgenoot pardoes een vuistslag in het gezicht. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten onderzoeken. Daar bleek dat hij kaakletsel en schade aan zijn gebit had opgelopen door de klap. De verdachte werd kort na het incident aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord. Van het slachtoffer wordt een aangifte opgenomen.

Stadskanaal: man bedreigt ex-vrouw

De politie heeft zaterdagavond op de Schielandlaan in Stadskanaal een 46-jarige man uit Musselkanaal aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn 46-jarige ex-vrouw telefonisch heeft bedreigd. Toen de vrouw constateerde dat haar ex-man in een auto voor haar woning stond, is zij in paniek naar buren gevlucht. De politie kon de verdachte even later inrekenen. De man werd in het cellencomplex in Groningen ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De verdachte heeft ook nog twee boetes (ruim 330 euro) openstaan. De vrouw doet aangifte van bedreiging.

Delfzijl: dronken 17-jarige mishandelt kameraad

De politie heeft zaterdagnacht op de Oude Schans in Delfzijl een 17-jarige jongen uit Bierum aangehouden voor mishandeling. Politieagenten troffen de 17-jarige aan tijdens een opstootje met een andere jongen. De dienders scheidden beide partijen en stuurden de dronken knaap weg. De jongen werd meegenomen door een 18-jarige vriend, ook uit Bierum. Plotseling werd de 18-jarige door de verdachte met kracht tegen een geparkeerde auto geduwd. Het slachtoffer bleek door de duw schade aan zijn gebit te hebben opgelopen. De minderjarige werd voor mishandeling in het cellencomplex in Groningen ingesloten. De gewonde vriend doet aangifte. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Groningen: man gewond bij steekincident

Een 19-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht bij een steekincident op de Bedumerstraat in Groningen gewond geraakt. De Stadjer liep met een andere man over straat. Hij werd plotseling door een onbekende man aangevallen. Het slachtoffer werd vervolgens enkele keren gestoken. De man werd met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte, die in gezelschap was van een vrouw, ging na het incident met de vrouw een woning aan de Bedumerstraat binnen. De politie trof even later alleen de bewoonster, een 26-jarige vrouw, in het pand aan. De vrouw werd aangehouden voor betrokkenheid bij het steekincident. De politie heeft een onderzoek in de betreffende woning ingesteld. Ook stelt de politie een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident. Het slachtoffer mocht na behandeling aan zijn steekwonden weer naar huis. De politie kent de identiteit van de mannelijke verdachte. De politie verzoekt de man zich te melden op het politiebureau.

Ter Apel: man (26) gewond bij steekincident

Een 26-jarige man uit ter Apel is zaterdagavond bij een steekincident in zijn woning aan de Oude A Straat in Ter Apel gewond geraakt. De Ter Apeler werd met een slagaderlijke bloeding achter de woning van zijn buurman aangetroffen. Hij werd met zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie wist zaterdagnacht een 38-jarige man uit Emmen aan te houden voor betrokkenheid bij het steekincident. Volgens het slachtoffer was de aangehouden verdachte samen met een tweede man zijn woning binnengekomen. Hij werd vervolgens gestoken door één van de mannen. Het slachtoffer wist zijn woning uit te vluchten en ging naar zijn buren. Een 22-jarige vrouw, die ook in de betreffende woning woont, werd volgens eigen zeggen door één van de verdachten met een scherp voorwerp bedreigd. Hierop werden diverse ruiten van de woning vernield. Ook de auto van de vrouw moest het ontgelden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident. De politie kent de identiteit van de tweede verdachte.

Leek: bestelbus kantelt op snelweg

Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 zijn zaterdagochtend twee mannen met de schrik vrijgekomen. Een 27-jarige man uit Zaandam werd rijdend in een bestelbusje op de linkerrijstrook door een invoegende auto, bestuurd door een 39-jarige man uit Roden, gesneden. De Zaandammer schrok en week uit naar links. Uiteindelijk kwam de Noord-Hollander in de middenberm terecht, waarna het busje tegen de vangrail botste en kantelde. De 27-jarige en zijn passagier konden ongedeerd en op eigen kracht uit het busje klimmen. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Sellingen: moeder en dochter gewond bij eenzijdig ongeval

Bij een verkeersongeval op de Jipsingboertangerweg in Sellingen zijn zaterdagmiddag twee vrouwen gewond geraakt. Een 25-jarige vrouw uit Sellingen was door onbekende reden de macht over het stuur kwijt geraakt. Zij botste vervolgens tegen een boom. De bestuurster en haar 60-jarige moeder, ook woonachtig in Sellingen werden met onbekend letsel uit de auto gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage en aan analyse van het ongeval gemaakt. De zwaar beschadigde auto werd afgesleept.