Politie Midden- en West Brabant

06 Politieberichten district Breda

Breda, 06-12-2009

Politie onderzoekt gewapende overval op horecazaak Brabantplein

BREDA: De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval op een horecabedrijf aan het Brabantplein zaterdagmiddag rond 17.30 uur.

Een onbekende man stormde de zaak binnen en bedreigde het personeel met een (nep)vuurwapen. Hij maakt echter geen buit en vertrok weer snel, te voet. Twee personeelsleden zijn hem nog achterna gerend, maar zonder resultaat. Direct na de overval verspreidde de politie een SMS-Alert met de volgende tekst:

Gewapende overval Brabantplein Breda. Dader: Noord-Afrikaanse man, 20-30 jr, circa 1.83, zwarte korte leren jas, daaronder geruit hemd met rood, donkere spijkerbroek, sjaal. 0900-8844.

Stappers van buiten Breda zorgen voor veel overlast

BREDA: Het was een drukke horecadienst zaterdagavond en -nacht. Agenten hebben elf aanhoudingen moeten verrichten. Het was niet bijzonder druk in het centrum, maar er liepen wel veel vervelende, dronken personen rond. Daaronder veel stappers van buiten Brabant die voor de nodige overlast zorgden. Een groep jongeren uit
Nieuw-Lekkerland, Alblasserdam, Dodrecht en Rotterdam werd rond 03.30 uur een disco aan de Reigerstraat uitgezet. Op straat bleven ze vervelend en wilden ze niet luisteren naar agenten die hen vroegen naar huis te gaan. Uiteindelijk moest de wapenstok gehanteerd worden. Ook werden agenten te paard ingezet. Op de Reigerstraat werden vier jongeren (19, 22, 22 en 22 jaar) aangehouden, op de Havermarkt volgden er kort daarna nog twee (22 en 26 jaar). Ook een groep stappers uit Katwijk gedroeg zich recalcitrant in de stad en eisten de nodige aandacht van de politie op. De overige vijf aanhoudingen (waarvan vier Bredase) waren voor mishandeling, baldadigheid, vernieling en
belediging. Bij de aanhouding van een Bredase vader en zoon (43 en 18 jaar) moest eerder op de avond ook al de wapenstok gebruikt worden om de orde te herstellen.

Hoevenaren kijken bij brandende fiets in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmorgen rond 03.30 uur op het Stationsplein twee mannen uit Hoeven (20 en 24 jaar) aangehouden. Ze stonden bij een in brand staande fiets bij de fietsenstalling. Ze verklaarden dat andere jongens de brand gesticht hadden en dat ze alleen maar toekeken. Na verhoor op het bureau zijn ze heengezonden.

Slachtoffer verkeersongeval Chaam overleden in ziekenhuis

CHAAM: De 26-jarige Bredanar die vrijdagavond ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval in Chaam, is zaterdagmiddag in het ziekenhuis overleden. De man reed kort voor 24.00 uur op de Bredaseweg tegen een andere auto. De man is direct na het ongeval in kritieke toestand naar het Amphia Molengracht vervoerd, waarna hij werd overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. Daar is hij dus bezweken aan zijn verwondingen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 06-12-2009 11:54 | © Regio Midden en West Brabant |