Politie Kennemerland

Persbericht 6 december

Regio Kennemerland, 06-12-2009

Buschauffeuse overvallen
BEVERWIJK, 5 december De recherche van basisteam IJmond-Noord heeft een onderzoek ingesteld na de overval op een buschauffeuse bij de bushalte op de Hoflanderweg, nabij sporthal De Walvis. Bij de bushalte, rond 23:40 uur, bedreigden twee jongemannen de buschauffeuse en dwongen ze haar geld af te geven. De jongemannen gingen er na de overval vandoor richting de sporthal De Walvis. Een zoekactie door de politie in de omgeving leverde helaas niets op. De 52-jarige buschauffeuse had geen lichamelijk letsel overgehouden aan de overval en zij werd opgevangen door haar werkgever.
In de bus zaten tijdens de overval drie passagiers. De politie heeft met twee van hen gesproken en is op zoek naar de derde passagier die tevens getuige is geweest van deze overval. Ook andere mensen die getuige zijn, of meer weten van de overval of van de daders, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de recherche van basisteam IJmond-Noord via 0900-8844. Anoniem melding doen kan ook: via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Signalement van de daders:

- beide daders in de leeftijd van + 16-18 jaar;
- beide daders droegen joggingbroeken en donkere jacks;
- een van hen droeg een bivakmuts;

- een van hen droeg een sjawl.

Drankrijders aangehouden: zes rijbewijzen ingevorderd REGIO, weekend - De politie heeft afgelopen weekend negen drankrijders aangehouden in Heemskerk, Hoofddorp, Heemstede, Haarlem, Zandvoort, Bentveld en IJmuiden. Zes van hen bleken zo ernstig onder invloed van alcohol, dat de politie direct hun rijbewijs invorderde. Tegen alle drankrijders is proces verbaal opgemaakt. Hieronder de bijzonderheden:

HEEMSTEDE, 5 december Een beginnend bestuurder trok de aandacht van de politie toen hij rond 02:40 uur met hoge snelheid over de Zijlsingel reed. De politie ging achter hem aan en hierbij bleek dat de automobilist, een 22-jarige man uit Zwanenburg, met een snelheid van rond de 120 km/uur over de Leidsevaart reed. Hij passeerde enkele vluchtheuvels aan de verkeerde kant. De politie probeerde de aandacht van de man te trekken door optische en geluidssignalen aan te zetten en zo ook eventueel overig verkeer te waarschuwen. De politie zette de man op de Zandvoortselaan aan de kant, waar hij verklaarde dat hij was gevallen, zijn tand was afgebroken en dat hij onderweg was naar het ziekenhuis. Hij weigerde mee te werken aan een blaastest. De politie vorderde het rijbewijs van de man in, vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag en vanwege het vermoeden van drankgebruik. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

HOOFDDORP, 5 december Een 20-jarige beschonken bestuurster uit Rijsenhout reed rond 03:15 uur door rood licht op de kruising Hoofdweg met de Van Heuven Goedhartlaan, waardoor ze bijna een aanrijding veroorzaakte met een politie-auto. De politie zette de vrouw aan de kant en vertelde dat zij een bekeuring kreeg voor het rijden door rood en voor het niet dragen van de autogordel. Vervolgens moest de vrouw blazen, waaruit bleek dat zij onder invloed van drank verkeerde. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en tegen haar is proces verbaal opgemaakt.

HAARLEM, 6 december De politie heeft in de Korte Veerstraat een 17-jarige Haarlemmer op de snorfiets aan de kant gezet, omdat hij met twee passagiers al slingerend op zijn snorfiets reed. Een aantal keren ging het drietal op de snorfiets bijna onderuit. De Haarlemmer bleek zwaar onder invloed van alcohol: zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Onder invloed van drugs
HEEMSKERK, 5 december De politie heeft rond 04:00 uur een 18-jarige Heemskerker aangehouden, nadat hij onder invloed van drugs met een auto tegen een boom op Sandenburg had aangereden en daarbij twee geparkeerde autos had beschadigd. Na de aanrijding rende de bestuurder hard weg, maar de politie wist hem aan te houden op de Duitslandlaan. Hij bleek niet in bezit van een rijbewijs. De Heemskerker gaf aan een joint te hebben gerookt en de politie vond in de auto hennep. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en een bloedproef is bij hem afgenomen.

IJMUIDEN, 5 december Het afwijkende rijgedrag van een 22-jarige automobilist uit Velserbroek trok de aandacht van de politie toen zij over de Homburgstraat in IJmuiden reden. Een blaastest wees uit dat de man niet onder invloed van alcohol verkeerde. Na onderzoek bleek dat de man hennep bij zich had en hij gaf aan dat hij een joint had gerookt. Hij heeft een rijverbod gekregen.

Verzetpleger aangehouden
HAARLEM, 5 december Rond 05:30 uur trof de politie twee mannen ruziënd aan op de Turfmarkt. De politie vroeg hen wat er aan de hand was en wie de heren waren. Een van hen, een 22-jarige man uit Overveen werkte direct mee, maar de ander, een 22-jarige Haarlemmer wenste niet mee te werken. Hij probeerde tevergeefs te ontkomen, pleegde verzet en verwondde hierbij een politieagente. De Haarlemmer werd aangehouden en is ingesloten.

Met 140 km/uur over de Stationsweg
VELSEN, 5 december De politie heeft rond 03:30 uur een 27-jarige IJmuidenaar aangehouden, nadat hij met een snelheid van 140 km/uur over de Stationsweg reed. De politie zette de man aan de kant op de Zoutmanstraat, waar direct zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Auto te water
VELSERBROEK, 4 december Na de melding van een auto te water, ging de politie naar de Dammersweg, waar ze een lege auto te water aantroffen, zonder bestuurder. Ook in de omgeving was niemand meer aanwezig. De auto bleek eigendom van een 35-jarige man uit Purmerend. De auto werd door een bergingsbedrijf weggesleept en de politie heeft contact gezocht met de eigenaar van de auto.

Aangehouden voor huisvredebreuk
HOOFDDORP, 6 december De politie heeft rond 08:50 uur een 33-jarige Hoofddorper aangehouden voor huisvredebreuk. De man was een woning aan Graan voor Visch binnengedrongen door een ruit te vernielen. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Doorgereden na aanrijding met letsel
VELSEN, 5 december De politie heeft een 34-jarige automobilist uit Velsen-Noord aangehouden, nadat hij was doorgereden na een aanrijding rond 15:55 uur met een 50-jarige fietsster op de Wijkerstraatweg. De vrouw is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Na de aanrijding reed de automobilist weg, maar getuigen wisten aan de politie door te geven wat het kenteken was en zo kon de politie korte tijd later de automobilist aan de kant zetten en aanhouden. De man verklaarde direct dat hij betrokken was geweest bij de aanrijding en bood direct zijn excuses aan.

Auto vast op spoorwegovergang
HALFWEG, 5 december Een 60-jarige vrouw uit Ridderkerk kwam met haar auto in een benarde situatie terecht op de spoorwegovergang bij de Wethouder van Essenweg. Door vermoedelijk slecht zicht, glimmend wegdek en regen sloeg de vrouw te vroeg rechtsaf op de spoorwegovergang, waardoor haar auto vast kwam te zitten op het spoor. De vrouw stapte op tijd de auto uit en niet lang daarna reed een trein in volle vaart tegen haar auto aan. De spoorwegpolitie heeft ter plaatse maatregelen genomen en de politie heeft een blaastest afgenomen bij de vrouw (standaardprocedure); zij bleek niet onder invloed van alcohol.

Vuurwerk
NIEUW-VENNEP, 6 december Onbekenden hebben op het Händelplein een blauwe rolcontainer opgeblazen door vuurwerk. Kort daarvoor bleek op de Laan van Berlioz een brievenbus opgeblazen te zijn door vuurwerk. Onderzoek in de omgeving leverde geen daders op. De overgebleven post uit de brievenbus is door de politie naar het postsorteercentrum in Hoofddorp gebracht.

Aangehouden voor diefstal
HAARLEM, 5 december De politie heeft in de middag een 26-jarige man uit Overveen en een 31-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van diefstal van electriciteitskabels vanaf een bouwplaats aan het Badmintonpad. De mannen werden op heterdaad aangehouden; zij bekenden tijdens het verhoor de diefstal gepleegd te hebben. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt en zij werden rond 17:30 uur heengezonden.

Openstaande boetes
HAARLEMMERMEER, 5 december Een 56-jarige Fries werd vanwege zijn agressief rijgedrag aan de kant gezet bij de afslag Hoofddorp op de A205. Bij nadere controle bleek dat de man nog twee bekeuringen open had staan van in totaal bijna 300,--. De man heeft de openstaande boetes betaald en mocht zijn weg vervolgen.

BEVERWIJK, 5 december De politie zette op de Lekstraat in Beverwijk een personenauto aan de kant, omdat de bestuurder vreemd weggedrag vertoonde. Al gauw bleek dat zowel de bestuurder als zijn passagier nog bekeuringen hadden openstaan. Zij werden meegenomen naar het politiebureau in Beverwijk en konden na betaling het politiebureau verlaten.

Ruzie
IJMUIDEN, 6 december Rond 02:00 uur werd de assistente van de politie gevraagd bij een ruzie op de Kennemerlaan. Toen de politie daar aankwam, bleken twee mannen ruzie te hebben met elkaar en een grote groep van 40-50 (veelal dronken) mensen, stonden er omheen. Toen de politie uit hun auto stapten, verspreidde de groep zich snel. Een van de jongemannen bleek een flinke snee te hebben opgelopen boven zijn oog. Niemand wilde echter aangifte doen.
De politie verzocht de dronken mensen weg te gaan. Een 18-jarige IJmuidenaar, die niet aan de vordering voldeed, werd om 02:10 uur aangehouden. Hij verkeerde ernstig onder invloed van alcohol en hij werd ruim twee uur later heengezonden met een bekeuring.