HCC Veilig Internetten Dag: gratis controleren van pc op veiligheid

03/12/2009 07:00

HCC

Op zondag 6 december aanstaande organiseert HCC de Veilig Internetten Dag (www.hccveiliginternettendag.nl). Tijdens de actie kunnen computergebruikers met gratis software hun pc op veiligheid controleren.

Veiligheid is een onderwerp dat enorm leeft onder de computergebruiker.

Om elke computergebruiker de kans te geven om meer te weten te komen over het onderwerp én om daadwerkelijk de computer te controleren op veiligheid organiseert HCC de Veilig Internetten Dag.

Controle veiligheid pc

De software die tijdens de Veilig Internetten Dag te downloaden is bekijkt onder andere de status en beschikbaarheid van virusscanners en het beveiligingsniveau van het draadloos netwerk. Ook wordt gekeken naar gevoelige opgeslagen bestanden en opgeslagen wachtwoorden. Uiteraard ontvangen deelnemers aanbevelingen om de pc veiliger te maken.

Inschrijving van start!

Deelname aan de Veilig Internetten Dag is gratis voor leden en niet-leden van HCC. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.hccveiliginternettendag.nl. Zij ontvangen dan voor zondag 6 december een mail met een link naar gratis software en tips over hoe ze hun computer veiliger kunnen maken.

Onder de deelnemers aan deze actie verloot HCC 12 Packard Bell netbooks (elk uur één).

http://www.hccveiliginternettendag.nl/