Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

1 december 2009

EERBETOON AAN RAMSES SHAFFY OP RADIO NOORD-HOLLAND

Chansonnier en acteur Ramses Shaffy is vanochtend in Amsterdam op 76-jarige leeftijd overleden. Om hem te eren zendt Radio Noord-Holland op zondag 6 december tussen 14 tot 17 uur een speciale editie van het radioprogramma 'Noord-Hollandse Muziekmiddag' uit. Shaffy is zeer populair bij de luisteraars van RTV Noord-Holland.

In de speciale editie van 'Noord-Hollandse Muziekdag' kunnen luisteraars warme herinneringen aan de zanger ophalen. Er komen interviews voorbij met bekende gasten en vrienden van Ramses, waaronder Frans Mulder, Herman van Veen, Annemarie en Fred Oster, en uiteraard wordt er veel van zijn muziek gedraaid. Luisteraars mogen verzoekplaten indienen via muziekmiddag@rtvnh.nl. De presentatie is in handen Johan van Slooten en June Hoogcarspel.

Ramses Shaffy scoorde grote hits. Liedjes als 'Sammy', 'We zullen doorgaan', 'Pastorale', 'Laat me' en 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' werden klassiekers. De uitgesproken zanger ontving talrijke prijzen voor zijn werk, waaronder een Edison en de Gouden Harp. Maar hij stond ook bekend om zijn overmatig drankgebruik. Ramses in aan slokdarmkanker overleden.

Onlangs interviewde Judith Osborn de zanger voor haar programma 'Weekje Osborn.' Het zijn waarschijnlijk de laatste beelden die van Ramses Shaffy gemaakt zijn. Bekijk het fragment via de volgende link: http://stream.rtvnh.nl/Video Homepage2009/OsbornNaarShaffy.wmv

Speciale editie 'Noord-Hollandse Muziekdag',
eerbetoon aan Ramses Shaffy:
zondag 6 december 14:00 uur - 17:00 uur op Radio Noord-Holland


---

Noot aan de redactie (