Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 1-12-2009

FINALISTEN 'OP ZOEK NAAR MARY POPPINS' BRENGEN EERBETOON AAN RAMSES SHAFFY

De finalisten van het AVRO-programma 'Op zoek naar Mary Poppins' brengen zondag 6 december in de eerste liveshow een eerbetoon aan chansonnier en acteur Ramses Shaffy, die dinsdag 1 december overleed. De potentiële Mary's brengen de nummers 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' en 'Wij zullen doorgaan'.

Ramses Shaffy debuteerde in 1955 bij de Nederlandse Comedie. Na een carrière als acteur maakte hij sinds de jaren zestig furore als zanger. Liedjes als Sammy, We zullen doorgaan, Pastorale, Laat me en Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder werden klassiekers.

Shaffy speelde ook in musicals. Zo was hij tussen 1993 en 1995 bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen te zien in de titelrol van De Man van la Mancha. Zijn musicaldebuut maakte hij in 1966 in de dubbele titelrol van Koning Salomo en de Schoenlapper, met onder andere Mary Dresselhuys, Adèle Bloemendaal en Jenny Arean. Verder was hij in 1970 te zien als Blauwe Toon in De Jantjes.

In 'Op zoek naar Mary Poppins' wordt gezocht naar de hoofdrolspeelster voor de gelijknamige musical. Het publiek beslist wie uiteindelijk wint. Het programma wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

Eerste liveshow 'Op zoek naar Mary Poppins': zondag 6 december, AVRO, Nederland 1, 20.25 uur (liveshow) en 22.25 uur (resultshow).