Gemeente Harenkarspel


Leden oproep Cliëntenparticipatie Platform Harenkarspel

De CPPH is op zoek naar nieuwe leden, ervaringsdeskundigen:inwoners van Harenkarspel met een lichamelijke beperking.

In onze gemeente is het Cliëntenparticipatie Platform Harenkarspel (CPPH) werkzaam. Het platform bestaat uit een aantal actieve en betrokken ervaringsdeskundigen. Belangrijke taken van het platform zijn (1) het gevraagd en ongevraagd adviseren van de gemeente over beleidsmatige kwesties die gehandicapten aangaan, (2) het pleiten voor toegankelijkheid in de directe omgeving en (3) het geven van voorlichting aan gehandicapten. Verder vervult het CPPH een actieve rol bij de periodieke voorlichtingsbijeenkomsten in samenwerking met de gemeente zoals er zijn;


* Bijeenkomst over gemeentelijk gehandicapten beleid WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)van de gemeente voor Wmo-cliënten en alle andere belangstellenden. Onder de WMO vallen onder andere de oude Wet voorzieningen gehandicapten en de Hulp bij het huishouden.

* Informatiemarkt chronisch zieken zoals die onlangs gehouden is in het Makadocentrum te Schagen.

* De jaarlijkse rollatorkeuring in diverse verzorgingtehuizen binnen de gemeente Harenkarspel in samenwerking met de firma Revatech uit Dirkshorn.

Door verhuizing van een aantal leden is er behoefte aan nieuwe leden bij de CPPH. Dus zijn we dringend op zoek naar inwoners van Harenkarspel met een lichamelijke beperking. Want zij zijn de ervaringsdeskundigen die de doelmatigheid van voorzieningen voor gehandicapten toetsen. Ook gemiste voorzieningen worden door de CPPH onder de aandacht gebracht van het college en gemeenteraad zodat het niveau van leefbaarheid voor gehandicapten naar een nog hoger peil gaat binnen onze gemeente. Benoeming vindt plaats bij goedkering door de gemeenteraad. De vergaderdagen zijn iedere tweede maandag van de maand van 15.00 uur t/m 16.30 uur in het gemeentehuis. Vertegenwoordiging vanuit Waarland, Tuitjenhorn en Dirkshorn is zeer gewenst om te komen tot een evenwichtige samenstelling van de CPPH binnen de gemeente Harenkarspel.

Aanmelden kan bij secretaris van de CPPH de heer Dick Dekker Puttersakker 27, 1749 JB Warmenhuizen tfn (0226) 39 29 12 of e-mail naar dick.dekker@quicknet.nl



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600