Ministerie van Defensie

Sint in Uruzgan

6 december 2009, 9.41 uur

Sinterklaas heeft de Nederlandse troepen op Kamp Holland gisteren met een bezoek vereerd. Samen met 2 pieten legde hij ettelijke duizenden kilometers af om de militairen te voorzien van chocoladeletters, pepernoten en speculaas. Aangepast aan het Afghaanse landschap verruilde hij zijn schimmel voor een kameel.

Plaatsvervangend commandant Task Force Uruzgan luitenant-kolonel Frans van Gool en directeur van het Provinciaal Reconstructie Team Michel Rentenaar heetten de Sint, die bij het afstijgen bijna van zijn kameel werd geworpen, welkom. Tot opluchting van de toegestroomde militairen herstelde de bisschop zich waardig.


De Goedheiligman gaf op Kamp Holland het startsein voor de naar hem vernoemde `Sinterklaasloop'. In een speciaal voertuig voorzien van troon zette hij vervolgens samen met Piet de achtervolging in op de militairen. Na het sportevenement bezocht Sint de patiënten in het Role-2 hospitaal, waar hij eveneens kon rekenen op een hartelijke ontvangst.

Op de verschillende buitenposten vierden militairen gisteren het oer-Hollandse feest, dat even een welkome afleiding van de werkzaamheden betekende.