Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 en 6 december Naam: Joyce van Essen/Marloes Nollen 053 - 455 5588

Rijbewijs ingevorderd
Haaksbergen
Van een 35-jarige man uit Haaksbergen is zaterdag 5 december het rijbewijs ingevorderd, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Rond 03.00 uur kreeg de politie Twente een melding van een getuige over een aanrijding op de Lansinksstraat in Haaksbergen. Een automobilist was tegen een boom gebotst en vervolgens verder gereden. Op de parallelweg troffen agenten de automobilist, een 35-jarige man uit Haaksbergen, slapend aan achter het stuur van zijn auto. Uit een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij had een promillage van 1.48. Zijn rijbewijs is ingenomen. (2009059750)

Dronken automobilist belandt op de kop in de berm Enschede
Een 21-jarige man uit Enschede is op de Haaksbergerstraat in Enschede met zijn auto op de kop in de berm beland. Hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken.

De man reed op zaterdag 5 december rond 05.00 uur op de Haaksbergerstraat. Hij is uit de bocht gevolgen waardoor hij aan de andere kant van de weg een lantaarnpaal raakte. Vervolgens is hij op de kop in de berm beland. De 21-jarige Enschedeër heeft alleen een paar lichte verwondingen opgelopen. Agenten hebben de man meegenomen naar het bureau. Een ademanalyse wees uit dat de 21-jarige een promillage van 1.68 had. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. (2009059773)

Automobilist onder invloed botst op voorganger Enschede
Een 36-jarige automobilist uit Losser is op zaterdag 5 december achterop de auto van een 48-jarige man uit Oldenzaal gebotst die voor hem reed. Van de man uit Losser is het rijbewijs ingevorderd, omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

De aanrijding vond rond 00.30 uur plaats op de Oldenzaalsestraat in Enschede. De 36-jarige man uit Losser had niet in de gaten dat zijn voorganger remde. Hierop is hij achterop het voertuig van de Oldenzaler gereden. Agenten, die melding hadden gekregen van het ongeval, hadden het vermoeden dat de 36-jarige man alcohol had gedronken. Een blaastest bevestigde dat. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij een promillage van 1.4 promille had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (2009059731)

Stropers betrapt

Holten
Een 64-jarige en 50-jarige man uit Rijssen worden verdacht van stroperij.

Twee boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) van de gemeente Rijssen-Holten zagen vrijdag 4 december rond 15.00 uur op de Wildweg in Holten twee mannen netten oprapen. Daarop besloten ze de mannen aan te spreken. Ze hadden twee dode konijnen, een fret en een aantal netten bij zich. De dieren en de goederen zijn in beslag genomen. De mannen zijn ter plaatse gehoord. Ze worden verdacht van stroperij. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009059718)

Belg moet rijbewijs inleveren
Hengelo
Van een 38-jarige man uit Lommel (België) is het rijbewijs ingevorderd omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Surveillerende agenten zagen zondag 6 december rond 05.00 uur de man rijden op de Wifferinkweg in Hengelo. Ze hebben de man laten stoppen en bij hem een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Uit een ademanalyse bleek dat de man een promillage van 1.58 had. Het rijbewijs van de Belg is ingevorderd. (2009059998)

Auto raakt van de weg
Zenderen
Zaterdag 5 december is een 21-jarige automobilist uit Fleringen op de Hertmeweg in Zenderen de macht over het stuur verloren. Hij is met zijn auto, met daarin vier inzittenden, tegen een boom tot stilstand gekomen.

Rond 17.00 uur reed de 21-jarige automobilist over de Hertmeweg in de richting van Hertme. In een bocht is hij de macht over het stuur kwijt geraakt en tegen een boom gebotst. Eén inzittende, een 17-jarige jongen uit Fleringen is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kon diezelfde avond nog het ziekenhuis verlaten. De andere inzittenden, een 18-jarige man en twee 16-jarige jongens allen uit Fleringen, mankeerden niets. (2009059885)

Vrouw gewond naar ziekenhuis
Almelo
Een 39-jarige vrouw uit Hengelo is zaterdag 5 december bij een verkeersongeval gewond geraakt.

De vrouw reed rond 14.00 uur op de A1 in de richting van Amsterdam. Ter hoogte van knooppunt Azelo is zij, door onbekende reden, met haar auto van de weg geraakt. Ze heeft de vangrail geraakt en is vervolgens een aantal keren over de kop geslagen. Op de vluchtstrook ter hoogte van de oprit richting Almelo is de auto tot stilstand gekomen. Omstanders en ambulance personeel hebben eerste hulp verleend. De brandweer heeft het dak van haar auto gehaald. Daarna kon de vrouw uit de auto worden gehaald. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. (2009059875)

Automobilist ziet bromfietser over het hoofd Oldenzaal
Zaterdag 5 december heeft op de J.H. Nieuwenhuisstraat in Oldenzaal een aanrijding plaatsgevonden tussen een 20-jarige automobilist uit Oldenzaal en een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Enschede.

De automobilist reed op de J.H. Nieuwenhuisstraat. Ter hoogte van de Geldermansstraat wilde hij linksaf slaan. Hij zag daarbij de tegemoetkomende jongen op de bromfiets over het hoofd. Ze zijn op elkaar gebotst. De bromfietsbestuurder is met letsel aan zijn knie door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2009059850)

Automobilist verleent geen voorrang Wierden
Zaterdag 5 december heeft er een 47-jarige automobilist uit Zuna een 17-jarige vrouw uit Ambt Delden aangereden.

De automobilist reed rond 13.00 uur op de Zunaweg. Op de kruising Zunaweg - Morsweg - Molenweg verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende vrouw op een bromfiets. De vrouw is tegen de zijkant van de auto gebotst. De automobilist heeft de vrouw niet zien aankomen. Ze is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. (2009059840)

Man verdacht van aanranding
Hengelo
Zaterdag 5 december is een 45-jarige man uit Putten aangehouden. Hij wordt verdacht van aanranding.

Rond 22.30 uur kreeg de politie melding van een aanranding aan de Bornsestraat in Hengelo. Ter plaatste vertelde een 58-jarige vrouw dat ze door een man onzedelijk was betast. De man (45 jaar uit Putten) kon even later worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gegaan. (2009059934)
Man verdacht van mishandeling
Enschede
Zondag 6 december is rond 02.30 uur een 33-jarige man aangehouden bij de Walstraat in Enschede. Hij wordt verdacht van mishandeling en het in bezit hebben van harddrugs.

De man gedroeg zich vervelend bij een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede. Een portier (34-jarige man uit Emmer Compascuum) ging daarom bij de man staan. Hierop werd hij door de 33-jarige man geschopt. De man ging er vandoor. De portiers zijn achter hem aangegaan en zagen dat hij spullen van zich af gooiden. Het bleek te gaan om harddrugs. Verderop kon hij door de politie worden aangehouden. De man heeft zich bij zijn aanhouding verzet. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gegaan. (2009059971)

---- --