Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - zeven aanhoudingen tijdens horecatoezicht    |

De gezamenlijke inspanning van horecaondernemers, politie, een jongerenwerker en de nachtwachten van de gemeente in Doetinchem om het stappen veiliger en prettiger te maken heeft ook nu weer succes gehad. Op zondag 6 december werden er zeven aanhoudingen verricht. Drie jongemannen werden aangehouden voor de vernieling van meerdere fietsen, drie voor het rijden onder invloed en één voor het voorhanden hebben van drugs.


Tijdens het toezicht, rond 06.30 uur, werd gezien dat drie jongeren op de Terborgseweg, tegenover het gemeentehuis, fietsen vernielden. Agenten hielden de jongeren aan en troffen in de buurt nog vier vernielde fietsen in fietsenklemmen aan. De jongeren, allen uit de Achterhoek (19, 20 en 21 jaar) zijn ingesloten voor verhoor. Gedupeerden die hun vernielde fiets op de Terborgseweg hebben aangetroffen, wordt verzocht met de politie te bellen via 0900 - 8844. Tegen het trio wordt proces-verbaal opgemaakt.


Eerder die nacht werd een 32-jarige Doetinchemmer aangehouden. Hij probeerde drugs in het uitgaanscentrum te dealen. Bij aanhouding werd nog één wikkel cocaïne aangetroffen en het nodige geld. Hij is ingesloten voor verhoor. Ook hij krijgt een proces-verbaal.


Naast het extra toezicht in het centrum wordt ook gecontroleerd op het rijden onder invloed. Twee mannen uit Gaanderen (22 en 57 jaar) en een 34-jarige man uit Lichtenvoorde werden alle drie met alcohol op achter het stuur aangetroffen. Zij zijn bekeurd voor het rijden onder invloed.

|     |Aalten / Neede- autobrand                                 |

Zaterdag 5 december moest de brandweer in Aalten en Neede uitrukken voor een autobrand. In Aalten brandde een personenbusje volledig uit. Beide branden hadden een technische oorzaak.


De brand aan de Spoordijk in Aalten werd omstreeks 12.05 uur gemeld. De eigenaresse was onderweg naar huis en zag het olielampje branden. Eenmaal thuis ontdekte men dat het busje in brand stond. Ondanks pogingen om het vuur zelf te blussen, lukte dit niet. De brandweer kon niet voorkomen dat het busje volledig uitbrandde.


Om 16.40 uur bleek een auto aan de Vaarwerkweg in Neede in brand te staan. Hier bleef de schade beperkt. Kortsluiting van de accu is mogelijk de oorzaak.

|     |Eibergen - woninginbraak                                  |

Tijdens afwezigheid van de bewoners is ingebroken in een woning aan de Pagenkamp in Eibergen. Men mist in ieder geval een flatscreen.


De inbraak werd zaterdag 5 december ontdekt. Men heeft een raam geforceerd en de woning doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

|     |Sinderen - woninginbraak                                  |

Terwijl de bewoners van een woning aan de Sinderenseweg in Sinderen op 5 december elders pakjesavond vierden, werd er bij hen ingebroken. Men mist ondermeer geld.


Bij thuiskomst ontdekte men dat de voordeur geforceerd was. De woning bleek doorzocht en de dieven hebben in ieder geval geld buitgemaakt. De politie onderzoekt de inbraak.


Einde berichten


-----------------------

(





(

---- --