Politie Zeeland


---


Z-3573-2009 Rijbewijs ingenomen tijdens alcoholcontrole, Waterlandkerkje
Bij een alcoholcontrole in Waterlandkerkje is zondag rond 00.30 uur een 23-jarige automobilist uit de gemeente Sluis betrapt op rijden onder invloed.
Omdat zij een beginnend bestuurder is en de uitslag van de ademanalyse ruim boven de 350 ugl zat nl. 700 ugl werd haar rijbewijs ingenomen.

Z-3574-2009 Aanhouding na wegrijden bij alcoholcontrole, Waterlandkerkje
Door de politie is zondag omstreeks 00.30 uur een 22-jarige Belg aangehouden die was weggereden bij een alcoholcontrole.
Tijdens deze controle zagen agenten een auto aankomen rijden vanuit de richting Turkije. Bij het zien van de controle stopte de auto en keerde om. De agenten stapten in hun auto en reden de kerende auto achterna. Op de Turkijeweg werd de bestuurder aan de kant gezet. Bleek te gaan om een 22-jarige Belg.
Tijdens aanspreken, zag één van de agenten een joint op het dashboard liggen. In antwoord op de vraag of hij nog meer drugs in zijn auto had liggen, overhandigde hij een tasje met ongeveer 65 gram hennep. Hierop werd de man aangehouden. Tijdens fouillering werd in één van zijn zakken nog een kleine hoeveelheid hennep gevonden. De Belg werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau in Oostburg. Na overleg met de officier van justitie werd zowel de hennep als de personenauto waarin hij reed in beslaggenomen. De 22-jarige man krijgt een boete thuis van 500 euro.

Z-3575-2009 Rijbewijs kwijt voor rijden onder invloed, Axel
Door de politie is zondag het rijbewijs ingenomen van een 66-jarige automobilist uit Axel.
Agenten zagen de man rond 02.15 uur rijden over de Kanaalkade in Axel. Nadat hij een stopteken had gekregen, stapte hij zelf al uit zijn auto. Op de vraag of hij alcohol had genuttigd, antwoordde hij bevestigend. Bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

W-3576-2009 Woninginbraak, Vlissingen
In een woning aan de Albert Cuijplaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken.
De bewoonster ontdekte de inbraak toen ze 's morgens beneden kwam. De woonkamer was doorzocht en er bleken diverse spullen te zijn weggenomen waaronder een laptop en diverse sleutels.

W-3577-2009 Woninginbraak, Zoutelande
Tijdens afwezigheid van de bewoners is zaterdagavond ingebroken in een woning aan de D. Koddelaan.
De bewoners verlieten rond 18.00 uur hun woning. Bij thuiskomst omstreeks 23.00 uur ontdekten zij dat er was ingebroken. De hele woning was doorzocht. Voor zover bekend, werden geen goederen weggenomen.