Openbare verkoping Vlaamse duivenmelker fenomenaal succes: 1.25mio EUR

06/12/2009 19:07

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Vlaanderen blijft toch de bakermat van de duivensport, dat werd vandaag en gisteren nog maar eens bewezen. De topduivenmelker Eric Limbourg uit Brussegem besliste om zijn volledige duivenkolonie te verkopen via een openbare verkoping. Resultaat: een totaalopbrengst van maar liefst 1,25 miljoen euro.

De openbare verkoping die dit weekend plaats vond net over de Nederlandse grens in Thorn werd georganiseerd door de wereldmarktleider op gebied van duivenverkopen via het internet: pipa.be (PIgeonPAradise).

Niet alleen de grote opkomst, maar ook de talrijke biedingen via telefoon zorgden opnieuw voor topprijzen. Het is dan ook uniek dat zo'n uitmuntende kolonie in 1 keer wordt verkocht.

De totaliteit van de kolonie bestond uit 246 duiven, welke onder de verkoopshamer kwamen en van eigenaar wisselden voor een totaal bedrag van 1,25 miljoen euro, of een gemiddelde opbrengst per duif van 5.100 euro.

De topduif uit deze verkoop luisterde naar de naam van 'Eagle Eye', welke nu uitzonderlijk op Belgische bodem blijft, en werd aangekocht door Marc De Cock (De CEO van Cock's Vleeswaren) uit het Oostvlaamse Temse. De duivenmelker telde hiervoor maar liefst 132.000 euro neer. Het overgrote deel van de duiven verhuisde richting 'verre Oosten'.

NOOT VOOR DE REDACTIE (