Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 6 december 2009

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER in recordtijd Platina Film

Tien dagen na de release van de film KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER, van regisseur Reinout Oerlemans, heeft de film de status van Platina Film (400.000 bezoekers) bereikt. Op 30 november 2009 bereikte de film al de Gouden Film status.

Komt Een Vrouw Bij De Dokter, naar de gelijknamige bestseller van Kluun, is nog steeds de nummer één in de Nederlandse box-office top 20. Hoofdrolspeler Barry Atsma ontving zondagavond 6 december in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht de Platina Film uit handen van Willemien van Aalst, directeur Nederlands Film Festival..

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER met in de hoofdrollen Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver, is het schaamteloze verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw verbijsterend, maar ook: ontroerend en een ode aan de liefde.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER wordt geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures. Benelux Film Distributors verzorgt de bioscoopdistributie van de film. KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER draait momenteel in 125 zalen in Nederland.

Zie ook www.komteenvrouwbijdedokterdefilm.nl

EINDE PERSBERICHT