Politie Zeeland


---


O-3578-2009 Woninginbraken
Zaterdagavond was bij de politie melding gedaan dat er mogelijk inbrekers rondliepen in de omgeving van de Havelaarstraat in Colijnsplaat.
De melding was gedaan door een buurtbewoner. Die had omstreeks 20.15 uur twee vreemde mannen zien lopen met gereedschap in hun zakken. Omdat hij het niet vertrouwde belde hij de politie.
Toen agenten ter plaatse kwamen, werden ze aangesproken door een bewoner van die straat. Was zojuist thuisgekomen en had ontdekt dat er bij hem was ingebroken. Het hele huis was doorzocht. Er zijn diverse goederen weggenomen waaronder een fotocamera en diverse sieraden.

Zaterdag tussen 20.45 en 22.30 uur werd er ook ingebroken in een woning aan het Zwake in Heinkenszand.
Hier werden diverse goederen weggenomen waaronder sieraden en waardepapieren.

In de Burgemeester Lewestraat in Lewedorp werd zaterdag tussen 16.00 en 23.00 uur ingebroken in een woning.
Ook hier werden o.a. sieraden weggenomen en computerapparatuur.

W-3579-2009 Aanhoudingen na vernielen ruiten, Middelburg
Zondagmorgen zijn door de politie vier mannen in de leeftijd van 18- tot 21 jaar aangehouden voor het vernielen van ruiten van woningen.
Rond 05.30 uur was melding gedaan dat in de Sint Jorisstraat diverse ruiten van woningen waren ingegooid. De politie ging meteen met diverse eenheden ter plaatse. De daders waren een brandgang ingevlucht met als enige uitgang diverse tuinen. In de brandgang werd de eerste verdachte aangehouden. Door agenten werd een zoekslag gemaakt waarna nog drie mannen werden aangehouden. Zij hadden zich verstopt in de omliggende tuinen. Bleek te gaan om drie Middelburgers en één Vlissinger.

Ook in Oost-Souburg werden afgelopen nacht ruiten vernield van woningen.
In de Burgemeester Stemerdinglaan werd rond 05.00 een ruit ingegooid. Kort daarna werd ook een ruit ingegooid van een woning aan de Regentessestraat. De bewoners en de buren waren erg geschrokken van de klap.





Politie Zeeland