Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Actieweek Schoon en Heel in wijk Feijenoord

Met het planten van bloembollen in het Eco Kinderpark opent portefeuillehouder René Kronenberg de actieweek Schoon en Heel. De actieweek in een deel van de wijk Feijenoord is van 7 tot en met 11 december.

Op het kinderpark tussen de Feijenoorddijk, Zinkerweg en Spiekmanstraat (foto) is er een infotafel van Roteb en bewoners kunnen ter plekke ook met ideeën komen hoe hun buurten schoner, heler en veiliger gemaakt kunnen worden. In de actieweek gebeurt er van alles. In de buurten wordt er nog meer geveegd en extra werk gedaan om het zwerfvuil terug te dringen. Medewerkers van Stadstoezicht letten goed op of hondenbezitters zich aan de regels houden, door Gemeentewerken worden kleine straatreparaties uitgevoerd en afvalbutlers lopen een middag actief rond. Ook wordt graffiti verwijderd en wordt er op fietswrakken gecontroleerd.

Containers voor grof vuil
Op de Zinkerstraat en op de hoek Feijenoorddijk/ Feijenoordhaven/ Zinkerweg staan vrijdag 11 december twee containers voor grof vuil. Hier kunnen bewoners van 9.00 tot 15.00 uur hun grofvuil naartoe brengen. Grofvuil is alles wat niet in uw vuilnisemmer of -zak past, bijvoorbeeld een strijkplank, matras, kapotte fiets, of meubilair. De actieweek wordt dezelfde vrijdagmiddag in de Trattoria Borgo D'Aneto afgesloten met een korte bijeenkomst en een terugblik met de diensten en deelnemende partijen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Deborah Heijkoop, via 010- 291 63 43 of (06) 13 68 64 70. Mailen kan ook:
d.heijkoop@feijenoord.rotterdam.nl.

De actieweek start in het Eco Kinderpark
(foto Woonstad Rotterdam)