Gemeente Zevenaar


25-11-2009: Winterweek in Zevenaar

Op maandag 7 december wordt de Markt in Zevenaar veranderd in een heus schaatspaleis! De gemeente is samen met leden van de AOZ in gesprek gegaan om het idee van het plaatsen van een ijsbaan om te zetten in een jaarlijks terug kerend winterevenement. Uiteindelijk is gekozen voor de week van 7 tot en met 13 december zodat de bestaande wintermarkt de winterweek afsluit.

Groen ijs?
De schaatsbaan die uit kunststof panelen bestaat en geen energie kost, komt op de Markt op de verhoging waar nu de terrassen staan. Daar overheen komt een tent met aankleding in winterse sferen. De AOZ, de horecagelegenheden en de gemeente zijn een samenwerking aangegaan zodat dit evenement breed gedragen wordt. Als de winterweek een succes wordt, zullen de partijen samen de mogelijkheid bespreken het schaatsfestijn jaarlijks terug te laten keren.

Activiteiten
Tijdens de winterweek organiseert de gemeente diverse activiteiten voor verschillende doelgroepen. Scholen kunnen kennismaken met schaatsen. De lessen worden gegeven door Schaatstrainingsgroep De Liemers. Naast het vrij schaatsen worden er thema avonden en verenigingsavonden georganiseerd door de betrokken partijen. U kunt het programma bekijken via de lokale media, radio, via posters en flyers die overal verspreid worden. Daarnaast kunt u het programma ook bekijken op de website van de gemeente en de winkeliersvereniging.