Gemeente Binnenmaas

Expositie 'De Proeverij 2009'

Van 7 december 2009 tot en met 15 januari 2010 wordt in het gemeentehuis in Maasdam voor het negende achtereenvolgende jaar de groepstentoonstelling De Proeverij gehouden. Op vrijdag 11 december beleeft ook het jaarlijkse culinaire en culturele feest De Proeverij zijn negende editie.

De deelnemende kunstenaars van de Stichting Open Ateliers hebben weer in groten getale hun medewerking verleend aan deze expositie. Eerder dit jaar was hun werk al te bewonderen op de Open Atelier Dagen. Een speciaal geselecteerde nominatiecommissie heeft tijdens deze Open Atelier Dagen een drietal kunstenaars genomineerd: Aris Roskam, Mieke van Alphen en Rien Olijslagers. Tijdens de tentoonstelling kunt u de werken van deze en vele andere Hoekschewaardsche kunstenaars bewonderen.

Tijdens het feest van De Proeverij krijgen genodigden de gelegenheid hun stem uit te brengen op een van de drie genomineerden. Na afloop van deze avond wordt het winnende kunstwerk bekend gemaakt. Van de kunstenaar met de meeste stemmen wordt een werk aangekocht door de gemeente Binnenmaas.

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis aan de Sportlaan in Maasdam op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en op dinsdag van 8.00 uur 20.00 uur.