RTL Group

The Ultimate Fighter aan de slag bij mannenzender RTL 7

Er zijn verschillende vechtsporten en talloze vechters, maar gooi alles op één hoop en wie komt boven als de overwinnaar, oftewel wie is de ultieme vechter? In de realityserie 'The Ultimate Fighter' reizen toppers op het gebied van worstelen, (kick)boksen, judo, karate en jiu-jitsu naar Las Vegas af met het behalen van deze titel als doel. Allemaal hebben ze de droom om uit te mogen komen op een Ultimate Fighting Championship-event, maar slechts één van hen (per gewichtsklasse) kan daar in slagen. 'The Ultimate Fighter' is vanaf maandag 7 december te zien bij mannenzender RTL 7, in het vechtsportblok op de late maandagavond.

De wereldwijd opererende en gerenommeerde vechtsportcompetitie Ultimate Fighting Championship (UFC) heeft in Las Vegas een eigen trainingscentrum, waar de deelnemers hun kennis en kunde naar een hoger niveau kunnen tillen. Onder het toeziend oog van UFC-trainers en vechters die zich reeds hebben bewezen, ondergaan ze daar wekenlang een streng regime om klaargestoomd te worden voor hun uitdaging. Ze trainen samen, leven samen en... vechten tegen elkaar. Hiervoor worden ze ingedeeld in twee teams die het in de acht gewichtsklassen tegen elkaar gaan opnemen. Verlies betekent onvermijdelijk het vertrek naar huis. Uiteindelijk blijven er twee vechters per gewichtsklasse over. Deze allersterksten gaan frontaal de strijd met elkaar aan om onderling te bepalen wie the ultimate fighter is. Welke persoon en welke vechtsport zegevieren?

Op het gebied van mixed martial arts is UFC wereldwijd veruit de belangrijkste partij en op tv trekt men in landen als de VS, Engeland, Japan, Brazilië, Canada en Australië vooral veel jonge, mannelijke kijkers. Naast kwaliteit wordt met strenge regels ook een hoge mate van veiligheid nagestreefd. Nog nooit is een deelnemer ernstig gewond geraakt. Er worden verschillende gewichtsklassen aangehouden en alle wedstrijden voor een kampioenschap gaan over vijf rondes van vijf minuten met daartussen een minuut pauze. Een partij kan gewonnen worden doordat de scheidsrechter de wedstrijd voortijdig stopt wegens een (technisch) knockout, de tegenstander opgeeft (bijvoorbeeld een verwurging afslaat) of doordat de jury na afloop de meeste punten toekent aan de winnaar. Alles draait om een zuiver man-tot-man gevecht, waarbij degene met de beste technieken en de sterkste wil zal overwinnen. De Ultimate Fighters zijn professionele vechters en de best getrainde atleten ter wereld. Elk treffen levert dus gegarandeerd vuurwerk op.

Uitzending RTL 7, vanaf maandag 7 december, tussen 23.00 en 00.00 uur.
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.