Rechtbank Zwolle-Lelystad


Inhoudelijke behandeling TGO24

Zwolle - Lelystad, 1 december 2009 - Zoals eerder is bericht zal de behandeling van de strafzaak, bekend onder TGO 24 (slachtoffers riolering Almere en kofferbak Nieuw Vennep), worden voortgezet in de beveiligde zittingszaal in de rechtbank Rotterdam.

De voortzetting van de behandeling staat (vooralsnog) gepland in de week van 7 tot en met 11 december 2009. In deze zaken staat een zevental verdachten terecht op verdenking van betrokkenheid bij moord.

De zaak
Het Team Grootschalige Onderzoeken (TGO) 24 is in november 2008 geformeerd na de vondst van het lichaam van een 29-jarige man uit Almere in een riool en de vondst van het lichaam van een 49-jarige man uit Amsterdam in de kofferbak van een auto in Nieuw Vennep. Beide slachtoffers waren reeds enige tijd vermist voordat hun lichamen werden gevonden. Thans zitten vijf van de zeven verdachten (zes mannen en één vrouw), allen uit Amsterdam, vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de Almeerder en/of Amsterdammer.

Plaats van de zitting
De zitting vangt aan op maandag 7 december 2009 in de extra-beveiligde zittingszaal van het gerechtsgebouw in Rotterdam (zaal 35 van het Rijnhavengebouw), Posthumalaan 74. De zitting start om 10.00 uur.

Planning
Behalve dat de strafzaak op 7 december 2009 zal worden voortgezet, kan de rechtbank nog geen indicatie geven met betrekking tot de verdere planning gedurende de gehele week. Aan het eind van de eerste zittingsdag zal hierover meer duidelijkheid zijn.

Audiovisuele media
Audiovisuele media die opnamen van de zitting willen maken, kunnen zich aanmelden op onderstaande wijze.

Aanmelding pers
Schrijvende journalisten, verslaggevers van andere media, tekenaars en fotografen die de zitting willen bijwonen, dienen zich uiterlijk voor donderdag 3 december om 12.00 uur telefonisch of per e-mail aan te melden bij de afdeling Communicatie van de rechtbank Zwolle-Lelystad. (tel. 038 - 888 4308)

Aanmelding per e-mail (klik voor aanmelden)
onder vermelding van:

- medium

- naam

- functie

- telefoonnummer

- mobiel telefoonnummer

- e-mail

Poolregeling
De rechtbank laat maximaal twee Nederlandse tv-ploegen in de zittingszaal toe (waarvan één team de pool voor zijn rekening dient te nemen). Het is nog niet bekend welk team de pool op zich neemt.

Publieke tribune
De zitting is openbaar. Belangstellenden kunnen de zitting bijwonen op de publieke tribune.

Toegang gerechtsgebouw Rotterdam
Zowel aan de pers als aan andere belangstellenden zal door de bevoegde instanties worden gevraagd zich te identificeren met een geldig legitimatiebewijs. Vertegenwoordigers van de pers die in de zittingzaal plaats willen nemen, dienen zich van te voren aan te melden bij de afdeling Communicatie en ook op de dag van de zitting hun perskaart te tonen.

Laptops zijn niet toegestaan in de zaal en op de publieke tribune. Alleen in de perskamer op de eerste etage kan een laptop worden gebruikt. Mobiele telefoons, i-packs, digitale agenda's, fotocamera's en/of andere elektronische (opname)apparatuur zal worden ingenomen en bewaard in sealpacks. Deze worden teruggegeven na afloop van de zitting.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de rechtbank Zwolle-Lelystad . Telefoonnummer: (038) 888 4308
E-mail: communicatie.zwolle-lelystad@rechtspraak.nl

Bron: Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum actualiteit: 1 december 2009