Gemeente Schouwen-Duiveland



1 december 2009

NIEUWE BOGERDSTRAAT KRIJGT VERZINKBARE VERKEERSPAAL

Zierikzee . De Nieuwe Bogerdstraat krijgt met ingang van maandag 7 december een verzinkbare verkeerspaal. Deze paal, ter hoogte van de huisnummers 23/25 moet ervoor zorgen dat motorrijtuigen niet langer vanuit de Nieuwe Bogerdstraat de Sint Domusstraat in kunnen rijden. Voor deze rijrichting geldt nu een inrijverbod dat niet door iedereen wordt nageleefd.

Het idee van verzinkbare verkeerspalen is terug te vinden in het verkeersplan Binnenstad dat in 2008 is vastgesteld. De bewoners van het Havenkwartier hebben gevraagd om de paal in de Nieuwe Bogerdstraat alvast te plaatsen om zo een eind te maken aan deze hinderlijke verkeerssituatie.

Voor de werking van een dergelijke verkeerspaal moeten er in de straat detectielussen en andere voorzieningen worden aangebracht. De werkzaamheden duren tot en met woensdag 9 december.

Voor de hulpdiensten verandert er niets; zij kunnen met een speciale pas de paal laten zakken en gewoon richting Sint Domusstraat rijden.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden is de Nieuwe Bogerdstraat drie dagen voor alle verkeer afgesloten en geldt een omleidingsroute via de Sint Domusstraat en het Karsteil. Op deze omleidingsroute is extra aandacht voor de snelheid!

Net zoals bij eerdere omleidingen kan het vrachtverkeer alleen via de Oude Haven, Kraanplein en Havenpark terug naar de Nieuwe Haven.