Gemeente Echt-Susteren


Duurzame kerstbomen voor de gemeente

Evenals voorgaande jaren wordt er ook voor de komende feestdagen vanaf 7 december een grote kerstboom in het gemeentehuis en op 18 andere plekken in de gemeente geplaatst. Dit jaar is er extra aandacht besteed aan de keuze voor de kerstbomen. De kerstbomen zijn afkomstig van een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Duurzame kerstbomen

De kerstbomen voor onze gemeente zijn afkomstig van een bedrijf uit de Belgische Ardennen. De Ardennen liggen 400m boven de zeespiegel en vormen met hun specifieke klimaat een ideale groeiplaats voor kerstbomen. Voor de 19 gekapte kerstbomen voor onze gemeente wordt een groot aantal jonge exemplaren teruggeplant. Op deze manier wordt de bebossing in stand gehouden en kan onze gemeente genieten van deze prachtige bomen.

Veilige verlichting
De kerstbomen worden allemaal voorzien van verlichting. De verlichting van de kerstboom in het gemeentehuis bestaat uit LED lampjes. Deze lampjes zijn aanzienlijk energiezuiniger en ze geven veel meer uren licht dan een spaarlamp voordat hij defect gaat. Voor de kerstbomen in onze gemeente worden lampjes van 24 volt gebruikt, dit in verband met de veiligheid. Zodra deze lampjes aan vervanging toe zijn, zullen ook hier LED lampjes voor in de plaats komen.

Fotograaf de kerstboom in uw kern

Maak een leuke foto van de verlichte kerstboom in uw kern, waarbij we het hoe deze kerstboom te fotograferen overlaten aan uw creativiteit. Stuur uw digitale foto op naar: communicatie@echt-susteren.nl. Vermeld hierbij in welke kern de kerstboom staat en vergeet ook niet uw naam als fotograaf erbij te vermelden! U kunt uw foto opsturen tot en met vrijdag 18 december. Al deze fotoâs zullen gepubliceerd worden op de gemeentelijke website: www.echt-susteren.nl. Uit alle inzendingen zal er een gekozen worden, die we zullen publiceren op de gemeentepagina van donderdag 24 december.

Meer informatie
Indien u vragen heeft over de kerstbomen kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer: 0475-478 478 t.a.v. de afdeling openbare werken.