WeerOnline wordt MeteoVista

02/12/2009 13:54

Weeronline B.V.

Vanaf 7 december 2009 draagt WeerOnline haar nieuwe naam 'MeteoVista'. Deze nieuwe naam sluit beter aan bij de zakelijke activiteiten en de internationale ambities van WeerOnline. In Nederland zal de website www.weeronline.nl onder de huidige naam voortgezet worden. Met 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand is www.weeronline.nl één van de grootste weersites van Nederland.

MeteoVista

Met de nieuwe naam, MeteoVista, wil het bedrijf zich duidelijker profileren als het weerbedrijf voor de zakelijk markt. "Naast de sectoren waarop MeteoVista reeds actief is zoals o.a. de gladheidsbestrijding, de krantenmarkt, de agrarische sector en de verzekeringsbranche, zullen de komende tijd ook nieuwe markten betreden gaan worden", aldus Jitske Roos, Manager Sales van MeteoVista. "Wij zijn er van overtuigd dat wij met onze hoge kwaliteit weersinformatie en persoonlijke aandacht voor de klant ook in andere sectoren succesvol kunnen zijn'.

Over WeerOnline

WeerOnline is in 2001 opgericht door Gerrit Hiemstra (NOS weerpresentator) en Erik Brink. Sinds de start is het bedrijf sterk gegroeid. Op dit moment is zij uitgegroeid tot één van de grootste commerciële weerbedrijven van Nederland. Naast de website www.weeronline.nl is het weerbedrijf marktleider in de levering van weersinformatie aan kranten (waaronder het AD en de Telegraaf) en de levering van weerdata aan diverse websites waaronder de reisbranche. Daarnaast voert zij vanuit een 24 uurs weerkamer diverse bewakingsopdrachten uit in binnen- en buitenland uit. Zo bewaken meteorologen de gladheid op een groot deel van de Nederlandse wegen maar ook een haven in Yemen waar hoge eisen worden gesteld aan de weersituatie bij de op- en overslag van LNG (vloeibaar aardgas).

Nieuwe locatie

Tegelijkertijd met de naamswijziging gaat MeteoVista verhuizen naar Zeist. Het nieuwe pand in Zeist is uitgerust met een moderne weerkamer, een TV- en een radiostudio. Bij MeteoVista werken op dit moment 26 medewerkers waarvan 9 meteorologen.





http://www.weeronline.nl