Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

KNMI-presentaties in Kopenhagen
2 december 2009 - Om de onderhandelingen tijdens de klimaatconferentie inhoudelijk te onderbouwen, geeft het KNMI in Kopenhagen presentaties van haar bevindingen op klimaatgebied. Dat gebeurt van 7 tot en met 18 december in het Holland Climate House, waar circa dertig organisaties de Nederlandse klimaatkennis gebundeld hebben in een programma vol lezingen, presentaties en paneldiscussies.
De klimaatscenario's worden geïllustreerd getoond in het Holland Climate House
Dagelijks zullen de nieuwste inzichten en innovaties op het gebied van klimaatverandering worden gepresenteerd. Het KNMI verzorgt drie presentaties. Deze gaan over satellietmetingen van broeikasgassen, het Klimaat van de 21ste eeuw en klimaatservice op maat.

De eerste twee presentaties vinden in de eerste week plaats als de nadruk op wetenschap ligt. Klimaatservice komt de tweede week aan bod als klimaatbeleid meer centraal staat. Dan zullen er ook bewindslieden in het Holland Climate House aanwezig zijn, onder wie de ministers Cramer (VROM) en Koenders (Ontwikkelingssamenwerking), staatssecretaris Huizinga, de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en gedeputeerden en dijkgraven uit Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Drenthe.

Met het Holland Climate House willen de twee organiserende onderzoeksprogramma's Kennis voor Klimaat en Klimaat voor Ruimte onderhandelaars, beleidsmensen en media een gelegenheid bieden om deskundigen uit wetenschap en beleid te spreken over klimaatverandering.

De presentaties van het KNMI zijn op de speciale Kopenhagenpagina's van de KNMI-site te zien. Zie Verder Lezen.

Eerste uitgave: 02-12-09