Gemeente Leeuwarden

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Sietske Wiersma - Leistra

EMBARGO TOT MAANDAG 7 DECEMBER, 16.30 UUR!!

Sietske Wiersma-Leistra

Geboren op 11 november 1945 te Leeuwarden

Wonende te Leeuwarden

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Sietske Wiersma-Leistra heeft zich de afgelopen vijftien jaar zeer actief ingezet voor een van de meest geslaagde vrijwilligersprojecten van Vereniging Humanitas: de werkgroep 'Steun bij Rouw en Verlies'. Deze werkgroep biedt mensen de gelegenheid om met lotgenoten of een individuele rouwbegeleider over verlies en rouwverwerking te praten.

Vijftien jaar geleden begon mevrouw Wiersma als rouwbegeleidster. Tien jaar geleden nam zij de coördinerende taken van de werkgroep op zich: de administratieve taken, de intake van nieuwe cliënten en het maken van de juiste match tussen een cliënt en een begeleider.

Een aantal jaar geleden heeft mevrouw Wiersma een samenwerkingsverband aangeknoopt met het Marcelis Goverts Gasthuis, het hospice aan de Noordersingel in Leeuwarden, voor rouwbegeleiding voor nabestaanden van mensen die in het hospice zijn overleden.

Recent heeft zij zich nog ingezet voor de oprichting van een lotgenotengroep voor adoptie-ouders en adoptiekinderen die het contact met elkaar hebben verloren.


Noot voor redacties


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 233 40 02.

Voor de redactie,