Gemeente Zoetermeer

Minister Koenders in gesprek met Zoetermeerse leerlingen

Op maandagmiddag 7 december is minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) te gast in het Stedelijk College in Zoetermeer. Samen met wethouder Edo Haan geeft hij de aftrap van een educatieproject over Jinotega (Nicaragua), dat door de bibliotheek is ontwikkeld.
Daarna gaan leerlingen van diverse Zoetermeerse middelbare scholen, onder het toeziend oog van de minister, in debat over de millenniumdoelstellingen en de stedenband van Zoetermeer met Jinotega. Van de deelnemers aan het debat wordt zeker ook verwacht dat zij vragen beantwoorden die de minister aan hen voorlegt.

Na deze discussie volgt de ondertekening van een convenant tussen de gemeente Zoetermeer en de stedenbandorganisatie Vereniging Internationale Solidariteit met Zoetermeerse onderwijsinstellingen, Zoetermeerse stichtingen en een aantal Zoetermeerse bedrijven. Dit convenant is erop gericht om in de periode 2009-2015 samen de campagne Stedenband en Millenniumdoelen te voeren om in de zusterstad Jinotega kwalitatief goed basisonderwijs van de grond te krijgen.

Daarnaast spreken de ondertekenaars zich uit om in de periode 2010-2015 het beroepsonderwijs en het midden- en kleinbedrijf te versterken. Om die doelstelling te bereiken nemen zij de inspanningsverplichting op zich om gezamenlijk EUR 600.000,- op te brengen door middel van acties.