Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht
CNV Steen en glas (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 7 december 2009


------

CNV Steen en glas maant betonwerkgevers met petitie tot onderhandelen

Handtekeningen om actie te vermijden

'We doen het nu nog met een petitie met circa 2.000 handtekeningen. Maar als de werkgevers ook nu niet adequaat reageren, dan loopt het uit op actievoeren. Dit is hun laatste kans', stelt onderhandelaar Marco Hietkamp van CNV Steen en glas vastberaden. Vandaag, maandag 7 december, om 11.00 uur krijgen de werkgevers in de betonproducten in Woerden de petitie met handtekeningen uitgereikt.

De onderhandelingen over een nieuwe cao Beton zitten al twee maanden muurvast. Volgens Hietkamp 'hebben de werkgevers tot dusver louter dictaten opgelegd.'

De werkgevers willen alleen over een loonsverbetering praten als de vakbond op voorhand akkoord gaat met korting van het ziekengeld en het afschaffen van de overwerkregeling. Hietkamp: 'Nou, echt niet!'

CNV Steen en glas wil vasthouden aan de ziekengeldregeling van 24 maanden 100 procent loondoorbetaling.

De bond wil bovendien een cao afsluiten voor een periode van 12 maanden, gezien de economische onzekerheden. De loonsverhoging van 0,5 procent die de werkgevers bieden acht de bond veel te laag. 'Behoud van koopkracht is - hoe dan ook - het uitgangspunt', aldus onderhandelaarr Marco Hietkamp.

De handtekeningen worden vanochtend om 11.00 uur overhandigd bij het kantoor van de BFBN, de werkgeversorganisatie in de betonproducten. Dit kantoor is gelegen aan de Zaagmolenlaan 20 in Woerden.