Gemeente Noordwijkerhout

7/12/2009 - Lekker lezen, lekker schrijven

Bij Sinterklaas horen chocoladeletters, bij lezen en schrijven horen ook letters. Dan ligt een Sinterklaascadeau voor deelnemers van lees- en schrijfgroepen eigenlijk erg voor de hand. Het project `Maak een nieuwe Start!' heeft deze week dan ook met veel plezier een zakje met chocoladeletters gegeven aan deze deelnemers van ROC Leiden en ROC ID College.

Tijdens het overleg van de commissie Samenlevingszaken op dinsdag 2 december jl. kreeg wethouder De Haas ook een zakje met letters. Hij kreeg dit uit handen van Gerard Wijsman, ambassadeur laaggeletterdheid. Gerard had voor de commissie verteld hoe het kwam dat hij niet goed heeft leren lezen en schrijven. Maar ook hoe blij hij nu is, dat hij op latere leeftijd toch weer naar school is gegaan. Hij heeft nu veel meer zelfvertrouwen en het schrijven gaat beter!

In Nederland zijn 1 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven. Met deze actie hoopt het project veel aandacht te krijgen voor laaggeletterdheid.
Voor meer informatie over `Maak een nieuwe Start'! kunt u contact opnemen met
Kockie Neven tel. 06-43832399, e-mail:k.neven@rocleiden.nl of met Ineke Berkhout tel. 071-5358500, e-mail: iberkhout@idcollege.nl.