Non-fictie: Mark ontvoerd en vermoedelijk vermoord door de FARC (EPL)

07/12/2009 09:15

Books4You B.V.

Rosmalen, 8 december 2009

Nieuwe titel IKschrijf.nu: "Geruchten uit de Jüngle"

In dit boek verteld Ben Schaareman het tot nu toe onbekende maar waargebeurde verhaal over de zoektocht naar zijn door de Colombiaanse guerrillabeweging FARC ontvoerde zoon Mark. Wat vast staat is dat Mark is vermoord. Trefzeker doet Schaareman verslag van wat er in zijn gezin omging toen het bericht over de ontvoering ineens daar was. Over de martelende onzekerheid, de geruchten en de rol van de betrokken Colombiaanse en Nederlandse Ministeries.

Hoop was er toen de, eveneens door de FARC ontvoerde, Frans-Colombiaanse politica Ingrid Betancourt in juli 2008 bevrijd werd door het Colombiaanse leger. Nieuwe openingen in de voortdurende zoektocht leken te ontstaan. Meer werd duidelijk over de gevoelige rol van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een zeer aangrijpend relaas wat niet alleen therapeutisch is bedoeld voor betrokkenen maar ook als steun voor degenen die een dierbare verloren hebben.

Zoals Ben Schaareman stelt: "het mag maar bij één slachtoffer blijven"

"Geruchten uit de Jungle" een monument voor Mark.

Over de schrijver: Ben Schaareman, voormalig leraar Maatschappijleer en Psychologie. Op dit moment actief in het vrijwilligerswerk Eerder verschenen van zijn hand "Het Snoeimes"

Kijk voor meer informatie op www.ikschrijf.nu

ISBN: 978-90-79762-72-9





http://www.ikschrijf.nu/info.asp?id=1424