Groen!

Groen! zal ook in Kopenhagen oproepen tot meer ambitie

door Tinne Van der Straeten (federaal parlementslid), Bart Staes (Europese fractie), Hermes Sanctorum (Vlaams parlementslid) op 7 december 2009 in "Klimaat en energie", "Milieu en natuur"

Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum en Europees parlementslid Bart Staes vertegenwoordigen Groen! in Kopenhagen. Zij zullen daar lobbyen voor een ambitieus internationaal klimaatakkoord. Tinne Van der Straeten zal vanuit België de onderhandelingen volgen. Via de website www.groen.be zal u dagelijks blogberichten over wat er gebeurt in Kopenhagen kunnen nalezen.

Naar aanloop van de klimaattop in Kopenhagen heeft Groen! al heel wat acties uitgevoerd om aan te tonen dat een meer dan ambitieus akkoord geen overbodige luxe is maar absolute noodzaak. België en Vlaanderen moeten tegen 2020 de CO2-uitstoot met 40% doen dalen en 1 miljard euro vrijmaken om derdewereldlanden te helpen in hun aanpak van de klimaatverandering. Bovendien moet België in Kopenhagen aandringen op een ambitieus en bindend akkoord en zich ook op vlak van milieu voorbereiden om van haar Europees voorzitterschap een succes te maken. Op deze nagels zullen de groene volksvertegenwoordigers kloppen.

Journalisten die op zoek zijn naar realtime verslaggeving uit Kopenhagen, kunnen steeds contact opnemen met de groene volksvertegenwoordigers. Hermes Sanctorum zal er zijn vanaf 11 december en Bart Staes vanaf 16 december. Op de website www.groen.be kan u een volledig dossier met concrete en wetenschappelijke achtergrondinformatie over Kopenhagen en welke belangen er daar op het spel staan terugvinden.

Contact: Hermes Sanctorum -
Deel Deel
Tinne Van der Straeten

Federaal Volksvertegenwoordiger
Bart Staes

Lijsttrekker Europa
www.bartstaes.eu
Hermes Sanctorum

Vlaams Volksvertegenwoordiger