Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Datum 7 december 2009 -

Onderwerp motie Vendrik/Koopmans inzake N65

-

Geachte voorzitter,

Eind juni 2009 heb ik u naar aanleiding van de aangehouden motie van de leden Vendrik en Koopmans (Tweede Kamer, vergaderjaar 2009-2010, 31 700 A, nr. 104) toegezegd nog terug te komen op de N65. Hierbij informeer ik u over mijn plannen ten aanzien van deze weg.

Het integrale karakter van de door de Stuurgroep `SamenWerken aan de N65' opgestelde visie voor de middellange en lange termijn voor de N65 en het gebied daaromheen spreekt mij aan. Ik waardeer het zeer dat de regio haar ambities ten aanzien van de N65 en omgeving heeft geformuleerd. Ik heb daarom tijdens het BO-MIRT met de regio Brabant afgesproken om de N65 en de A58 gezamenlijk op te pakken. De planning is er op gericht nog dit jaar te starten met de verkenning A58/N65. Dit zal volgens de Sneller en Beter-systematiek worden gedaan. Ook voor de A67 wordt een verkenning voorbereid. Het is mijn ambitie om de A58, de N65 en A67 zowel inhoudelijk als procesmatig goed op elkaar te laten afstemmen en aansluiten. Ook bestuurlijk wil ik het zo organiseren, dat deze drie wegen in samenhang worden bezien. Ik heb de Stuurgroep `SamenWerken aan de N65' uitgenodigd in dat bestuurlijke proces te participeren.

De zoektocht, die ik samen met de regio wil doorlopen, zal verschillende uitkomsten moeten bevatten, zoals een analyse van de problematiek, het opstellen van een visie voor het gebied (waarbij vanzelfsprekend de door de Stuurgroep N65 opgestelde visie zal worden betrokken) en inschattingen van kosten en baten (mede in het licht van de Brede Heroverweging, die het kabinet heeft ingesteld).

a





In die verdere uitwerking, die ik samen met de regio wil oppakken, zal ook een Datum nadere invulling van een pilot voor de N65 worden bezien.

Ons kenmerk Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. VenW/DGMo-2009/10713

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

ir. Camiel Eurlings

agina 2 van 2 P