Staatsloterij

Beau en Tooske geven aftrap Oudejaarstrekking

Staatsloterij deelt cadeaus uit

Amsterdam, 3 december 2009 Voor mensen die nog op zoek zijn naar het juiste cadeau voor de feestdagen, organiseerde de Nederlandse Staatsloterij vandaag een bijzondere actie. Een stoet van 20 bakfietsen overladen met cadeaus trok van het Museumplein door de binnenstad van Amsterdam.

Meer dan 400 voorbijgangers werden door Beau van Erven Dorens en Tooske Ragas persoonlijk verrast met een cadeau, waaronder Oudejaarsloten. Want het Oudejaarslot met de kans op de hoofdprijs van 27,5 miljoen belastingvrij is hét ultieme cadeau voor de feestdagen. Beau en Tooske, de presentatoren van het nationale Oud en Nieuw feest op het Museumplein, gaven vandaag met het uitdelen van de cadeaus het officiële startsein voor de Oudejaarstrekking op 31 december 2009.

Een kwart van de Nederlanders heeft nog geen idee wat te kopen Nederlanders (93%) geven volop cadeaus met de feestdagen, zo blijkt uit een poll gehouden onder ruim 4.000 Staatsloterijspelers. De cadeaus worden voornamelijk gekocht voor familie (75%) en kinderen (68%). Aan de vooravond van Sinterklaas geeft 25% aan nog steeds niet te weten wat ze een ander cadeau moet geven. Op de vraag wat men graag zelf zou willen krijgen met Sinterklaas, heeft men een duidelijke voorkeur. In de schoen ziet men graag het Oudejaarslot (29%) gevolgd door boeken / tijdschriften (22%) of elektronische apparatuur (13%).