Senternovem

07-12-2009 | Bijeenkomst 'Valorisation of knowledge' smaakt naar meer

Op 17 november vond bij SenterNovem in Den Haag het evenement Valorisation of Knowledge plaats. Doel van het eendaags evenement was om de samenwerking tussen Indonesie en Nederland op het thema Biobased Economy te intensiveren. Ongeveer 75 ondernemers en wetenschappers uit Indonesie en Nederland namen deel aan het evenement.

Bijeenkomst 'Valorisation of knowledge' In de ochtend wisselden vertegenwoordigers van Indonesische en Nederlandse kennisinstellingen ervaringen uit over het stimuleren van entrepreneurship en het valoriseren van kennis. In het middagprogramma hebben twee bedrijven die op dit moment al projecten met Indonesische partners uitvoeren en hierin worden ondersteund vanuit SenterNovem of EVD hun ervaringen gedeeld.

Daarna hebben Nederlandse en Indonesische partijen hun kennisvraag en
-aanbod via korte presentaties aan elkaar gepresenteerd en zijn samenwerkingsmogelijkheden met een hapje en drankje verder besproken. Vanuit SenterNovem en EVD waren mensen aanwezig om diverse mogelijkheden voor eventuele ondersteuning toe te lichten. Diverse deelnemers hebben aangegeven dat zij tijdens deze matchmaking interessante samenwerkingspartners hebben ontmoet. De komende maanden zullen uitwijzen of de nieuwe contacten ook resulteren in nieuwe internationale samenwerkingsprojecten. SenterNovem en EVD ondersteunen de bedrijven hierbij graag.

De Eureka-afdeling van SenterNovem organiseerde dit het evenement in nauwe samenwerking met KNAW, Nederlandse universiteiten en collega's binnen SenterNovem en EVD. De organisatie kijkt terug op een inspirerende en succesvolle dag.

Wijzigingsdatum | 07-12-2009