Saxion Hogescholen
BR>

ma 07 december 2009

Saxion start Master Fysiotherapie

In februari 2010 start bij Saxion in Enschede de Masteropleiding Musculoskeletaal.

Musculoskeletaal is de richting binnen de fysiotherapie waaronder de manuele therapie, sportfysiotherapie en therapie voor kaakaandoeningen valt. Ze houdt zich bezig met orthopedische aandoeningen.

De driejarige deeltijdopleiding kent twee uitstroomprofielen, die van sportfysiotherapie en manuele therapie. Het is de eerste Masteropleiding binnen de fysiotherapie die een sterke relatie legt tussen sport- en manuele therapie. Sportfysiotherapeuten en manueel therapeuten komen in aanmerking voor een verkorte tweejarige opleiding. Steeds meer fysiotherapeuten hebben de wens een opleiding tot specialist te doen. Tevens is er een groeiende vraag naar adequaat opgeleide specialisten die op masterniveau functioneren.

De opleiding is recentelijk geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie) en daarbij positief beoordeeld op onder andere het programma, personeel, de voorzieningen, kwaliteitszorg en condities voor continuïteit. In de commissie waren zowel deskundigen vanuit de sportfysiotherapie als de manuele therapie vertegenwoordigd.

De opleiding wordt verzorgd binnen het Saxion Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn & Technologie.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de heer A. van der Salm, opleidingscoördinator: 053 - 487 15 67.