Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn start campagne tegen vandalisme

De gemeente Hoorn start deze week een campagne tegen vandalisme. Onder het motto vandalen betalen worden vandalen via posters in bushokjes geconfronteerd met de consequenties van hun gedrag. Ook wordt de buurt via een huis-aan-huis flyer gevraagd de ogen open te houden en vandalisme en andere overlast en criminaliteit te melden. Vandalen betalen
Met deze campagne hoopt de gemeente vandalen af te schrikken en zodoende de overlast door vernielingen terug te dringen. Daders van vandalisme vallen onder het snelrecht en moeten ook de kosten van alle vernielingen betalen. Burgemeester Van Veldhuizen: Vandalen moeten weten dat zij bovenop hun straf ook nog eens zelf opdraaien voor de schade.

Ogen van de buurt
De gemeente Hoorn werkt nauw samen met de Politie Hoorn. Samen zetten zij acties uit om de pakkans van daders langs de bekende slooproutes van de binnenstad naar de buitenwijken te vergroten. Ook vraagt de gemeente inwoners om vooral de ogen open te houden en vandalisme te melden. We zetten allerlei middelen in om vandalen te pakken, maar we hebben óók de bewoners in de buurt nodig om vandalisme te melden, legt burgemeester Van Veldhuizen uit.

Succes
Dat melden zin heeft werd recentelijk nog eens onderstreept toen in Hoorn twee daders werden opgepakt voor het slopen van een bushokje. Een oplettende bewoner hoorde een klap en zag twee jongens wegrennen. Aan de hand van het signalement werden de jongens kort daarop opgepakt. Ze werden berecht en moeten de schade zelf terugbetalen. Melden helpt echt, benadrukt burgemeester Van Veldhuizen. We moeten vandalisme in onze stad samen aanpakken.

Vandalisme campagne gemeente Hoorn
Laatste wijziging van deze pagina: 7 december 2009