Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR INBRAAK IN WINKEL

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben zondagochtend een 40-jarige man aangehouden voor de inbraak in een belwinkel. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, was de winkel aan de Putsebocht binnen gekomen door het forceren van een rolluik. Dit werd gezien door personeel van Cameratoezicht en zodoende konden de agenten snel naar de Putsebocht worden gestuurd. De inbreker werd nog in de winkel aangetroffen. Hij is overgebracht naar een politiebureau. Zijn inbrekerswerktuig is in beslag genomen.


* JONGEMAN MET GROOT MES AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Op station Lombardijen hebben politiemensen een groot mes aangetroffen bij een 19-jarige Rotterdammer. De agenten hadden een melding gekregen dat reizigers een jongeman hadden gezien die een groot mes bij zich had. Agenten die de jongen staande hielde troffen het mis inderdaad aan. Daarop werd de jongen aangehouden. Daarnaast kreeg hij van de politiemensen een proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.


* TWEE MANNEN KORT NA ELKAAR BEROOFD VAN GELD EN GOEDEREN

ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag werden twee mannen kort na elkaar beroofd.
Het eerste slachtoffer had rond 03.00 uur op de Nieuwe Binnerweg zojuist geld gepind toen hij werd aangevallen door drie of vier mannen. Zij beroofden hem van zijn geld en gingen er vandoor. Bij de beroving liep het slachtoffer, een 50-jarige Arnhemmer, klappen op en raakte zo licht gewond aan zijn hoofd. Rond 03.45 uur een eveneens 50-jarige Vlaardinger slachtoffer van een beroving op de Schiedamseweg. Hij werd ter hoogte van het metrostation Marconiplein aangevallen door een man. Hij moest een aantal bezittingen afgeven, zoals geld, zijn telefoon en zijn jas. Ook dit slachtoffer liep lichte verwondingen op waarvoor hij is behandeld in het Vlietlandziekenhuis.


* VLUCHTENDE AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING

ROTTERDAM - Surveillerende politiemensen hebben in de nacht van zondagochtend een 20-jarige Delftenaar aangehouden voor het rijden met valse kentekenplaten en het negeren van een stopteken. Agenten zagen de man op de Gordelweg rijden als bestuurder van een Nissan. Het kenteken bleek afgegeven voor een Ford. Toen de bestuurder een stopteken kreeg ging hij er vandoor. De politiemensen zetten de achtervolging in en die voerde via vele straten in Rotterdam-Noord naar het Zwaanshals. Daar reed de bestuurder tegen een paaltje en een geparkeerde auto. De bestuurder stapte uit de auto ren rende weg. Nadat hij was weggedoken in de bosschages konden de agenten hem gemakkelijk aanhouden. De Delftenaar is aangehouden en de auto is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.


* VERDACHTE OVERVAL SNEL DOOR POLITIE IN KRAAG GEVAT

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost hebben zaterdagavond, rond acht uur een verdachte van een overval aangehouden. De agenten kregen een melding dat er een overval gaande was op een pompstation aan de Abraham van Rijckevorselweg. Daarbij zou gebruik gemaakt zijn van een vuurwapen. Diverse politie-eenheden namen op strategische plekken positie in. Een van die eenheden zag een man lopen op de PC Boutensingel die aan het verspreide signalement voldeed. Toen hij de politiemensen zag zette hij het op een rennen in de richting van de Schonberglaan. Een agent loste een waarschuwingsschot waarop de overvaller zijn vlucht staakte nabij de bosschages aan de Schonberglaan. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.


* VROUW OVERLEDEN NA BRAND IN WONING
Rotterdam Zuid - Vrijdagmiddag, rond half zes is een 77-jarige bewoonster van een woning in bejaardencentrum Zuidwijk aan de Schoonegge om het leven gekomen bij een woningbrand. Politiemensen en brandweer die ter plaatse kwamen konden helaas niets meer voor het slachtoffer betekenen. De exacte oorzaak van het ongeval is niet duidelijk, maar de politie sluit een misdrijf uit. Twee medewerksters van het centrum waren dusdanig onder de indruk van het gebeuren dat zij zijn overgebracht naar het Zuiderziekenhuis.


* VERLOOP `NIGHTMARE' IN AHOY
ROTTERDAM-ZUID - Bij het dancefeest Nightmare dat zaterdagavond in Ahoy plaatsvond zijn in totaal zijn 28 personen aangehouden. Dit voor de Opiumwet, mishandeling en belediging. Voor gepleegde feiten werden boetes tot 1250 euro opgelegd.


* POLITIE ONDERZOEKT STEEKPARTIJ
MAASSLUIS - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond half twaalf, is het onrustig geweest in een aantal uitgaansgelegenheden in het centrum van Maassluis. Daarbij is aan de Lange Boonetraat een 41-jarige man neergestoken. De man gaf aan neergestoken te zijn aan de Goudsteen in Maassluis. De agenten hebben zowel in de Lange Boonsestraat als op de Goudsteen een onderzoek ingesteld en getuigen gehoord. Daarmee bleef de toedracht onduidelijk. Het slachtoffer is overgebracht naar het Erasmus Medisch centrum in Rotterdam. Hij is in de loop van zondag worden gehoord door de afdeling Opsporing van district Waterweg Noord.


* POLITIE ONDERZOEKT MISHANDELING RET-BEAMBTE

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie onderzoekt een mishandeling van een 61-jarige RET medewerker, zaterdagochtend rond 05:00 uur op metrostation Blaak. Een passagier werd door de RET'er aangesproken op zijn gedrag nadat hij ondermeer een tourniquet met kracht had opengetrokken. Bij de halte van tramlijn 21 bespuwde, sloeg en schopte de onbekend gebleven man de RET-medewerker. Het slachtoffer liep een hoofdwond op. De politie stelt een onderzoek in naar deze man, onder andere aan de hand van videobeelden van de RET.