Politie Hollands Midden

Datum: 7 december 2009



Rijnsburg Vrouw gerold na afleiding met kaart Een bewoonster van een woning aan de Burgemeester Meijboomstraat is vrijdag 4 december rond 15.45 uur gerold. De vrouw was in haar garage toen zij gevolgd werd door een man en een vrouw. De twee vroegen de weg en hadden daarbij een kaart van het gebied bij zich. Kennelijk zag één van de twee hierdoor kan om de portemonnee uit de tas van de bewoonster te halen. Toen de twee weg waren ontdekte zij de diefstal.

Maandagmiddag 30 november werd een vrouw op de Prins Bernhardstraat in Hillegom eveneens van haar portemonnee beroofd. Ook toen werd de vrouw opzettelijk afgeleid met een landkaart. Zij werd aangesproken door twee vrouwen waarbij één van de vrouwen een grote landkaart voor de Hillegomse hield en de weg vroeg naar het ziekenhuis. De Hillegomse ontdekte thuis dat haar portemonnee was weggenomen uit het vakje van de rollator.

Alphen/Leimuiden Mishandeling na verkeersconflict Een 46-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk heeft zondag 6 december aangifte gedaan van mishandeling. De man reed vrijdag 4 december rond 23.00 uur op de N207 in de richting van Leimuiden. Nadat hij vanuit Alphen linksaf was geslagen kwam een bestuurder van een witte bestelbus dicht tegen hem aanrijden. De automobilist uit Hazerswoude remde meerdere keren om te laten zien dat de ander te dicht op hem zat. Deze negeerde dit en bleef bumperkleven. Op een gegeven moment haalde de witte bestelbus over een doorgetrokken streep in en kwam voor de Hazerswoudenaar te rijden. Na meerdere keren te hebben geremd stopte de witte bestelbus ter hoogte van de kruising met de Bakhuizenlaan. De Hazerswoudenaar was hierdoor gedwongen te stoppen. Beiden stapten uit waarna de laatste werd bedreigd en meerdere keren in het gezicht werd geslagen. De politie doet nader onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Mogelijk skimmen na babbeltruc De politie waarschuwt burgers voor personen die met een smoes de woning binnen komen om vervolgens de pincode van de bewoner te achterhalen of goederen te stelen. Vrijdag 4 december overkwam het een bewoner aan de Thorbeckelaan.

Twee mannen liepen rond 14.15 uur met een bewoonster mee toen zij beneden het portiek binnen ging. Boven liepen zij mee met de vrouw de woning binnen en vertelden dat zij van het gas waren en naar de geiser kwamen kijken. Een van de mannen bleef bij de vrouw, terwijl de andere door de woning liep. Hierna zijn de mannen vertrokken. Vooralsnog lijkt er niets gestolen te zijn. Bij de buurman deden zij zich eveneens voor als medewerker van een gasbedrijf. De buurman moest een klein geldbedrag pinnen omdat er een nieuwe douchekop zou komen. Op de mobiele pinautomaat moest hij meerdere keren zijn pincode intoetsen. Beide mannen verlieten hierna de woning. De politie vermoedt dat de bankpasgegevens geskimd is door de mannen.

Gouda Poging zware mishandeling Twee vrouwen van 18 en 19 jaar uit Gouda hebben aangifte gedaan van poging zware mishandeling. De vrouwen reden zaterdag 5 december rond 13.50 uur op één fiets vanaf de Wachtelstraat richting de kruising Nieuwe Gouwe Oost Zijde met het Bolwerk. Daar moesten ze afstappen omdat een rode sportieve auto op het vak van de fietsers stond. Toen het verkeerslicht op groen ging wilden de vrouwen weer opstappen, echter de 18-jarige werd bijna door de auto aangereden. Hierop ontstond er tussen haar en de bestuurder een woordenwisseling. De automobilist reed door, maar stopte verderop en stapte uit. Hierop ontstond wederom een woordenwisseling waarbij de automobilist de vrouwen bedreigde. Nadat de vrouwen wegliepen is de automobilist ze met de auto gevolgd. De politie doet onderzoek. Getuigen worden gevraagd zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Burgernetactie na weglopen jongen De centralist van de politiemeldkamer heeft maandag 7 december om 10.00 uur een Burgernetactie opgestart. Deelnemers werden gevraagd in de omgeving van het Vogelplein uit te kijken naar een jongen van 12 jaar die in overspannen toestand was weggegaan. De jongen was lopend vertrokken. Rond 10.25 uur werd de actie weer beëindigd. De jongen was weer veilig aangetroffen in de omgeving.

--- einde berichten ---


Politie Hollands Midden