Gemeente Etten-Leur

Gemeenten hebben zich opnieuw goed voorbereid op grote toeloop naar De Nobelaer Gratis parkeren in Etten-Leur voor deelnemers aan vaccinatie tegen Mexicaan- se griep

De gemeenten Etten-Leur, Halderberge en Zundert hebben gezamenlijk opnieuw ver- regaande voorbereidingen getroffen om op maandag 14 december aanstaande de te verwachten grote verkeersstroom naar en in Etten-Leur te verwerken. Op die dag fun- geert het cultureel centrum De Nobelaer wederom als locatie voor inentingen tegen de Mexicaanse griep, die de GGD West-Brabant verzorgt. Mensen die met de auto komen, wordt nadrukkelijk verzocht om gratis te parkeren in de ondergrondse Parkeergarage Centrum. Bij De Nobelaer kan niet geparkeerd worden; een uitzondering wordt ge- maakt voor mensen die slecht ter been zijn.

Op de eerste vaccinatiedag op 23 november jl. kwamen ruim 4100 mensen (= 82% van het aantal opgeroepen inwoners van Etten-Leur, Halderberge en Zundert) naar De Nobelaer voor een griepprik. De organisatoren verwachten ditzelfde aantal op de tweede inentingsdag op 14 december.
Op 14 december is er voor mensen die op 23 november verhinderd waren, alsnog gelegen- heid om hun eerste griepprik te halen in De Nobelaer. Voor hen is de 2e inentingsdag op maandag 11 januari 2010 op een locatie, die de GGD West-Brabant nog nader aangeeft. Het gaat bij de vaccinatie om kinderen in de leeftijd tussen zes maanden en vijf jaar, alsme- de om huisgenoten van kinderen tot zes maanden oud.

Ook dit keer wordt ervan uitgegaan dat veel ouders en begeleiders van de opgeroepen kin- deren met de auto naar De Nobelaer komen. Evenals vorige keer is er in de afgelopen da- gen veel aandacht besteed aan de verkeersregeling in het centrum van Etten-Leur en aan de looproute in De Nobelaer. Zowel het aantal verwijzingsborden op toevoerwegen als het aan- tal verkeersregelaars zijn uitgebreid.

Voldoende capaciteit
Op de tweede vaccinatiedag hoeft er niet betaald te worden om de auto te parkeren in de parkeergarage onder het Winkelhart van Etten-Leur. Op de eerste vaccinatiedag was het ondergronds parkeren eveneens gratis, maar dat was toen bij een aantal bezoekers kenne- lijk niet bekend. Het gevolg was dat de verkeersstroom op ongewenste plaatsen en tijdstip- pen stokte; met daarbij het effect van de hevige regenval leidde dat tot filevorming op de Parklaan en op de Anna van Berchemlaan. De parkeergarage bleek van voldoende capaci- teit en is op die dag op geen enkel moment vol geweest.

Op maandag 14 december wordt verkeer vanuit de kernen van de gemeente Halderberge met speciale borden naar Etten-Leur geleid via de Hoevenseweg, Vossendaal en Parklaan en zo naar naar de Ingang West van de ondergrondse parkeergarage. Automobilisten wor- den opgeroepen om zich aan deze route te houden, omdat er anders verkeersproblemen kunnen ontstaan in het centrum.
Verkeer vanuit de kernen van de gemeente Zundert naar Etten-Leur wordt met soortgelijke borden via de Rijsbergseweg, Couperuslaan en Parklaan naar de Ingang Oost van dezelfde parkeergarage verwezen. Inwoners van Zundert en Rijsbergen die via de Ettenseweg naar Etten-Leur reizen, moeten rekening houden met wegwerkzaamheden en dus met vertraging.

Mensen die zijn opgeroepen voor de vaccinatie kunnen dus maandag de auto gratis parke- ren in de parkeergarage Centrum. Ten behoeve van de registratie krijgen zij bij aankomst een parkeerkaartje, dat zij bij vertrek weer dienen in te leveren. Mocht de parkeergarage op enig moment toch vol zijn, dan verwijzen verkeersregelaars naar andere parkeergelegenhe- den. Diegenen die moeilijk ter been zijn, krijgen toestemming om op het voorplein van De Nobelaer te parkeren. Mensen uit Etten-Leur zelf wordt verzocht om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Er zijn stallingsvoorzieningen bij De Nobelaer aanwezig. 20091118\pwm\0597




2

Het is de bedoeling dat mensen die zijn opgeroepen, vanuit de parkeergarage (of overloop- terrein) naar De Nobelaer lopen (± 10 minuten). Onderweg staan er op essentiële punten verkeersregelaars, die o.a. behulpzaam zijn bij het oversteken van de Anna van Berchem- laan. Bij De Nobelaer worden de genodigden verwezen naar de ingang noord (nabij de bibli- otheek). Daar wordt gecontroleerd of zij de oproepkaart bij zich hebben.

In De Nobelaer zelf is er een grote foyer waarin de mensen worden opgevangen. Van daaruit worden bezoekers naar de evenementenhal geleid, waar medewerkers van de gemeenten de registratie doen en waar medewerkers van de GGD West-Brabant in 16 priklijnen de daadwerkelijke inenting doen. Hier zijn ook voorzieningen voor verzorging van de baby's en peuters. Er zijn clowns aanwezig om de kinderen na hun prik een presentje te geven.

De vaccinaties vinden tussen 13.00 en 18.00 uur plaats. De oproep is per leeftijdsgroep ge- daan, waarbij is aangegeven op welk tijdstip men wordt verwacht. Mocht men verhinderd zijn dan wel nog vragen hebben over de inenting, dan kan contact worden opgenomen met de GGD via de informatielijn 0900-4434636.

20091118\pwm\0597